Какво ново ще представи Korg на NAMM 2016

Време за четене на статията: 1 мин.

От Korg официално обявиха на страницата си новите продукти, които компанията най-вероятно ще представи и на NAMM 2016. Един от тях ще е Korg minilogue – напълно програмируем 4-гласов полифоничен, аналогов синтезатор в допълнение с 16-стъпков секвенсър, arpeggiator и delay. Сигналният поток ще е лесен, включвайки в себе си 2 осцилатора, 2 варианта за филтър, двойни ADSR амплитуди, LFO и усилвател.

Ще има и продължение на така успешната и представена за първи път през 2008 година нано-серия на Korg. Това ще са nanoKey Studio и nanoKontrol Studio – портативни, захранвани от батерии миди-контролери с клавиши, падове и миксинг-секция.

NanoKey Studio ще разполага с 25 осветени клавиша, чувствителни на допир. Функцията Scale Guide, подпомагана от подсветката на клавишите, ще подсказва нотите от дадена гама, докато функцията Easy Scale ще дава възможност да се произвеждат музикални фрази при използването на който и да е клавиш. Над клавиатурата ще са разположени осем пада, които също ще са чувствителни на допир и ще са предназначени за запис на ритми и акорди. Функцията Scale Chord автоматично ще определя “най-добрите” акорди на базата на избраната тоналност. nanoKey Studio ще включва също така и добре познатия тъчпад, известен ни от продуктовата серия KAOSS, както и допълнителна секция с набор от 8 програмируеми копчета. 

nanoKey Studio ще е предназначен по-скоро за създаване на музика, докато nanoKontrol Studio ще е по-подходящ за смесване, предлагайки 8 канала от плъзгачи и бутони. Налице ще са и така наречените бутони за транспортен контрол (play, stop, rec) и колелце (jog wheel) за по-бързо прелистване из библиотеки със звуци.

И двата контролера ще са съвместими с PC, Mac и iOS и ще могат да бъдат свързани чрез USB кабел или безжично чрез Bluetooth 4.0, ако операционната Ви състема го поддържа.

Повече информация на страницата на Korg.