Отбележете важна информация за Korg Volca чрез patch sheet

Време за четене на статията: 1 мин.

Виждал съм много изпълнители от електронната сцена да залепват хартиено тиксо на апаратурата си с цел обозначаване на функциите и части от парчетата си, за да са сигурни, че в даден момент няма да натиснат грешния клавиш или да вдигнат неправилния фейдър. Но също така съм виждал и написани на лист хартия последователности, за да се знае какво следва в секвенсъра. И всичко това се прави, защото едва ли някой страда от къса памет, а по-скоро защото машинки като Korg Volca са прекалено малки, за да бъдат обозначени с каквото и да е заради компактния си размер. В този случай хартиеното тиксо няма да помогне, но може би един добре структуриран PDF файл, готов за принтиране, би Ви свършил добра работа, защото на него можете да нанесете всичко, което сте запаметили в секвенсъра (Volca Beats) или ноти от клавиатурата (Volca Keys).

Попаднах случайно на една страница, в която потребител на Korg е създал три такива файла в PDF формат, свободни за сваляне и ползване, които ползвателите на Volca-серията могат да намерят за наистина полезни и да водят бележки по тях. По-долу са трите варианта за различните версии на Volca:

На страницата, която открих, има и други версии, които сами можете да разгледате и да прецените коя ще е най-подходяща за Вас.

Happy knobs tweaking! 🙂