MUSIC_SDP – безплатен софтуер с отворен код

Време за четене на статията: 1 мин.

Music_SDP (SDP – Sound Desing Platform) е безплатен софтуер за звуков дизайн с отворен код и интуитивен подход към създаването на електронна музика. В него ще срещнете сходни инструменти и процеси, както и при други по-разпространени софтуерни приложения, но съществената разлика тук е, че Music_SDP предлага нови методи за създаване и изпълнение на музика. Вдъхновен от начина, по който китаристи свързват ефектите си, Music SDP позволява различни видове филтри, ефекти и синтезатори да бъдат създадени и комбинирани по подобен начин, като софтуерът се състои от два основни компонента – system board & pedal boards. Първият от тях подава информация за всичките софтуерни особености и в този панел работите над музикалния проект, който създавате, докато в pedal boards бива манипулиран аудио сигналът и имате възможността да добавяте ефекти и различни видове синтезатори, чрез които да изградите свое уникално звучене.

Продуктът поддържа и управление чрез миди-контролери, но дори и те да не са налични, потребителят може да използва вградените функции на софтуера чрез компютърната клавиатура. Така или иначе обаче, за да може да се използва автоматизиран контрол (примерно за слайдърите), ще е необходим хардуерен контролер.

Фонът във видео презентацията по-долу дава представа какво можете да сътворите чрез MUSIC_SDP, както и някои от демонстрационните файлове, които са качени тук.