Как да сменим иконките на MIDI устройствата в Audio/MIDI Setup на OS X

Време за четене на статията: 1 мин.

Смени иконките на MIDI Setup-a в OS X

Всеки от нас, който си е поиграл с повече MIDI устройства, може би е забелязал как MIDI Studio-то на OS X сИконки MIDI Setup OS Xе запълва с много и неприветливи икони на различни устройства. В следващите редове ще разгледаме много прост и ефективен начин да подобрим визуално MIDI Studio-то, като добавим изображения към всеки device.

За целта е нужно да направим следното: отваряме Finder, натискаме “Shift + Cmd + G” и вписваме “/Library/Audio/MIDI Devices/Custom/Images” в полето, което се показва. Това е папката, в която може да поставим желаното изображение. Следващата стъпка е да намерим подходящо изображение или иконка, Google най-често върши добра работа. След като запазим изображението в гореспоменатата папка, избираме устройството в MIDI Studio, Double click, за да отворим допълнителните опции, click върху иконата по подразбиране и избираме новото изображение, което е запазено в Custom/Images папката. Също така може да променяме и имената на устройствата.

Иконки MIDI Setup на OS X

Този трик е много елементарен, но би могъл да направи работната ни среда една идея по-подредена и организирана. Особено важно за хората с многокомпонентни MIDI rig-ове.