Втори музикален хакатон в България

Музикален Хакатон 2

Ако си спомняте, в началото на годината писахме за едно интересно и различно събитие. Първият музикален хакатон в България. Ако сте пропуснали статията-интервю с главния организатор Милена Крумова от ЕдуТехФлаг, може да прегледате тук:

Проведе се първият музикален хакатон в България

Причината да правим тази препратка, е че съвсем скоро ни очаква новото издание на събитието – Вторият музикален хакатон в България!

Кога?

На 11-12 ноември в Националната Музикална Академия ще се проведе за втори път в България най-предизвикателното технологично състезание Музикален Хакатон. Второто издание на Музикални Хакатони България стартира с наградата на Българската Асоциация на Работодателите в Областта на Културата (БАРОК) и Граждански Институт на Националните награди ПроКултура 2017 в Категория „Дигитални Иновации“. Музикални Хакатони България прави заявка, че предстоящото издание през м.Ноември в НМА ще бъде още по-впечатляващо и изумително като събере всички иноватори, които обичат музиката и технологиите, за които експериментите с нови идеи са предизвикателство! Състезанието се организира от ЕдуТехФлаг в партньорство с Monthly Music Hackathon, New York City и има за цел да е източник на иновации и синергия между музиката и технологиите.

Какво да очакваме?

В рамките на 48 часа екипи ще създават проекти и технологични решения в пет категории: Музикално Образование, Музикални технологии и приложения, Интелигентен град, Музика и роботи, Музикални мобилни игри и Музика, математика и наука. Няма възрастово ограничение и такси за участие. Отборите победители ще са в категориите: People (Хора), Inspiration (Въодушевление), Use ot technology (Използване на технология), IT sound (ИТ Звук) и най-голямата награда е в категория Music Vision (Музикална визия). Критериите за разработване на проектите са обявени на сайта.

РЕГИСТРАЦИЯТА ЗА УЧАСТИЕ, ТЕМИТЕ ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ВСЯКА КАТЕГОРИЯ, КАКТО И ПРОГРАМАТА СА ОБЯВЕНИ НА САЙТА: http://music-hackathons.org/challenges-prizes

Много изненади очакват участниците, а за отборите победители повече от неочаквани награди, които са осигурени от организациите спонсори UBISOFT, Native-Instruments, MakSoft, Миг7Студио, Drooble и други. Специалните партньори на състезанието – HSMU, СофтУни, Музикаутор и Столична Община. Музикални Хакатони България се подкрепя и от партньорите: Нaционална Дигитална Коалиция, Делта 3, Джуниър Ачийвмънт България, Българска Наука, E-Music Bulgaria, Move.bg, IDG.bg, Soft Intellect, BCWT, EDIT и Job Space.

Сред изненадите на 2-рия Музикален Хактон са специалните гости-участници, които ще повишат емоциите на публиката на откриването на 11 Ноември в концертна зала на НМА. Най-добрите професионалисти, ментори и експерти във всяка от категориите, ще са в подкрепа на разработването на проектите. Те ще помагат през цялото време на екипите със създаването, развиването и финализирането на идеите.

Повече информация на: http://music-hackathons.org/challenges-prizes
FB: https://www.facebook.com/MusicHackathonsBG/
За въпроси: info@music-hackathons.org