DW Drum Enhancer от Audified

DW Drum Enhancer е съвместна разработка на DW – Drum Workshop и Audified. Представлява процесор/верига от компоненти, която има за цел да обогати звучноста на отделни елементи или на цял комплект барабани. Плъгинът е разработен съвместно с експерти от DW и главната му цел е да предостави висококачествено процесиране и звучност на барабаните и това да стане бързо и лесно.

DW са едни от най-реномираните производители на акустични барабани и прилежащ хардуер.

DW Drum Enhancer

Структурата на плъгина е модулна. Разполагаме с Gate, Compressor, EQ и сатуратор, I/O gain. Програматорът Drum Type регулира вътрешните параметри на алгоритъма спрямо избрания тип. Наличните конфигурации са за бас барабан, снеър, томове и др.(Room,OH, Bus).  Сатураторът е с пет различни характеристики – Presence, Vintage, Brown, White и LoFi. Всеки един от модулите може да бъде изключван, а EQ-то може да променя позицията си Pre и Post Compressor.

Интерфейсът е доста изчистен, дори на моменти може да изглежда недостатъчен, но все пак идеята на DW Drum Enhancer е да се работи бързо и леко. Налични са над 70 предврително настроени присета, от които може да започнете да експериментирате. В допълнителните настройки имаме калибрация, понеже компресорът е аналогово моделиран по съществуващ хардуерен компресор. Има възможност да сменим метъринг секцията между PPM и VU.

DW Drum Enhancer е предимно за барабани, но кой е казал, че не бихме могли да ползваме и за други типове сигнал? Би могъл да повлияе благоприятно и да допринесе и при бас китари и вокали.

Заключение

DW Drum Enhancer е от тези плъгини, които директно слагаш, без много да му мислиш. Когато постигаш приятни резултати, не си длъжен да се обясняваш как точно си го направил. Наличен е като AAX/AU/VST плъгин за Win и MacOS и в момента е на преференциална цена от $149 в онлайн магазина на Audified. Производителите предлагат и безплатен тестови период, в който да пробвате DW Drum Enhancer.

В това видео може да научите повече за DW Drum Enhancer: