Impact Soundworks представят Meditation

Време за четене на статията: 2 мин.

Meditation

Meditation е нова библиотека за Kontakt от разработчиците Impact Soundworks. Както се подразбира от заглавието, целта на тази библиотека е да ни набави нужния набор от звуци за евентуална употреба при композиране на медитативни произведения. Включени са много разновидности на характерни за жанра ударни инструменти, камбани, тибетски пеещи купи и още. В допълнение към записаните семпли имаме възможност за налагане на още слоеве чрез модул за адитивен синтез. Библиотеката е перфектно допълнение към арсенала на всеки композитор.

Интерфейс

Интерфейсът е изключително нагледен и приятен за работа. Бих го описал като релаксиращ, а синият цвят оставя усещане за чистота и почти донася мирис на евкалипт. Условно разделяме началния прозорец Main на две части – акустичен източник и синтезираща част. Двете разполагат с автономни настройки, сред които са ниво, панорама, настройка на тона. Можем да контролираме и AHDSR преходни процеси на крайния усилвател, филтъра и честотата на генератора на звук.

Освен основната част, разполагаме и с FX Rack секция, в която можем да процесираме сигнала със следните звена и ефекти: Bitcrusher, Chorus, EQ, Compressor, Transient Designer, Delay, Reverb и Limiter. Настройките на всяко едно звено са базови, но и напълно достатъчни.

Накрая имаме и Mod Matrix рутираща секция, в която можем да назначим източници и дестинации на модулация. Източниците включват LFO, ADSR, CC, Velocity, After Touch, Key Tracking и др, а дестинациите са почти всички параметри от Main и FX Rack. Само си представете какви възможности за развиващи се звуци се появяват на хоризонта!

Акустичните източници са: стъклен гонг, глокеншпил, кенонг, маримба, пеещи купи, капаци на тенджери(да, дори и това), Шу барабанчета, месингови урни, кротали и още много.

В допълнение, Meditation е зареден с много предварително изготвени присети в категориите keyboard, lead, pad, pluck, bell. Те могат да бъдат надградени и/или модицирани спрямо нашите възгледи и нужди.

Финално

Impact Soundworks Meditation е библиотека за Kontakt Full и е наличен в онлайн магазина на Impact Soundworks на цена от $49. Във видеото по-долу може да видите Meditation в действие, а в плейлиста накрая на статията, може и да го чуете. Благодарим на Impact Soundworks за предоставената възможност да разгледаме Meditation.