Готови за следващата стъпка?

Време за четене на статията: 3 мин.

Оскъдното време

Има много неща, които можем да направим с оскъдното си време, което ни остава, за да работим по музиката и творчеството си. И ако се чудите по какъв начин да оползотворете оставащото си оскъдно време, то ето ви един въпрос, на който е добре да си отговорите,  а той е – кое е това нещо, което един известен диджей или музикален продуцент е направил, за да стане известен и добре платен за труда си? Може би няма да очаквате именно този отговор, но това нещо е… НИЩО. Нищо, защото въпросният известен не гледа уроци за продуциране в интернет! Напротив – тези занимания гледат да се избягват. Може би тогава някакви музикални курсове, ще се запитате? Не, и това не е отговорът, защото повечето не са минавали през каквото и да е формално обучение. Може би търсят отзиви от хората за вече направените от тях парчета? Не, те получават необходимата им обратна връзка единствено от слуховия си апарат по време на творческия процес на създаване на парчето и това им е достатъчно. А практиката? Какво може да се каже за нея? Важна е и тя, но най-важно е да се върви в насока завършване на продукциите. И ако става дума за практика, то това понятие се препокрива и с завършването на едно парче до края – именно така практикуваме и изграждаме рутина.

Седнете и творете

Това е единственото нещо, което правят вече известните – завършват все повече продукции до края. Ако имате ограничено време, то е редно да се запитате, дали е добре да се занимавате с неща, които ви губят времето (ще го загубят и за в бъдеще…), или е по-добре да седнете и творите. Защото гледането на телевизия е много добър начин да се натоварите допълнително в и без друго напрегнатото ви ежедневие, както и да получите доволна доза смляна информация във формата, в която някой друг иска да я получите с цел отвличане на вниманието или пък прелъстяването към покупка на не толкова нужни вещи (по подразбиране изключвам музикални инструменти 😉 ).

Всичко, което ще ни развие личностно

Опитвам се да кажа, че гледането на телевизия е формата на “забавление”, която аз не бих избрал. Впрочем, ако трябва да направя нещо лошо на някого, то бих му подарил телевизора си. Това не е правилната инвестиция, ако говорим за добре прекарано време. Всичко обаче, което ще ни накара да се почувстваме по-добре и да ни развие личностно – било то чрез разходни сред природата, спорт – една наистина струваща се инвестиция във времето, или четене на книги, които така добре развиват въображението ни и спомагат за обогатяване на речника, за да не се изложим, когато приказваме, ако ни поканят в някои “реалити” формат…

Защото никой няма да ни даде правилната формула – такава и няма! Никога няма да сме готови.

Защото трябва да започнем преди да сте готови. Защото това, което се случва сега, е посято преди. Преди, когато сме били несигурни и не сме били готови. И точно преди да сме се осъзнали, ще сме направили първия си албум, за който едва ли ще сме били готови. Със сигурност ще има подводни камъни и моменти, в които ще си скубем косите (ако имаме такива 😉 ). И така докато забележим, видим, че напредваме, именно когато не сме готови! Това е единственото нещо, което ще създаде условията, в които в един момент ще сме готови.

Защото трябва да бъдем. И ако не можем, ще се научим как да бъдем. А това е най-важното!

Така че, ако се запитате “готови ли сме за това?” Отговорът е ДА! Определено сме готови за следващата стъпка …

П.П. Не искайте обратна връзка за парчетата си – това е вашият поглед над нещата, а не нечий друг!