Запишете всичко с RecAll от Audified

Време за четене на статията: 1 мин.

RecAll е нов софтуерен мултитрак рекордер от разработчиците Audified. Той се явява решение на проблемите свързани с мултитрак звукозаписа на събития. Когато се изисква бърза и безаварийна реакция, употребата на стандартна DAW в някои случаи е тромава и дразнеща задача. Когато сме под напрежение и няма време за реакция, последното нещо, което искаме е да сетваме рутинг, да нагласяме семплираща честота, локация за запис на проекта или пък да именуваме тракове. Приимущество на RecAll е това, че не е работна станция. Всеки съвременен DAW представлява сложна система от плъгин хост, сикуънсър, аудио/видео енджин и какво ли още не. Предполагам всички ще се съгласим, че колкото по-проста е една система, толкова по-безаварийно работи тя. RecAll има само една единствена целда запише всичко.

RecAll

RecAll е разработен в приложно-програмният интерфейс за Apple Cocoa, което го прави изключително надежден и лек. Максималният брой тракове е 256(стерео и/или моно). Форматът на запис е CAF (Core Audio Format), което премахва ограничението от максимум 4GB размер на файла на някои други формати.

Интерфейс

Интерфейсът не RecAll е конструиран върху идеята за удобство на работа. Всички нужни функции са на един клик растояние. За още повече удобство е добавена информация за оставащото време, което можем да запишем спрямо свободната памет в диска. Много бързо и лесно можем да запаметяваме и извикваме шаблони. Най-силно впечатление прави опцията за графично визуализиране на историята на фонограмата по вертикала, което е подобно на конзолите S6 на Avid. С него лесно бихме могли да се ориентираме къде има много високи нива. Импортирането на записаните файлове в DAW за смесване или последваща обработка става чрез drag’n’drop.

Финално

RecAll е софтуерна аплиакция за операционна система MacOS. Цената в онлайн магазина на Audified e $49 (в момента тече промоционален период, а след това е $99). Налична е и безплатна тестова версия за всички желаещи да пробват. Лицензирането е посредством iLok.