32-битови плъгини в 64-битова среда с Bridgewize oт DDMF

Време за четене на статията: 1 мин.

Bridgewize е софтуер от немските разработчици DDMF, който ни позволява да използваме 32-битови плъгини в 64-битова среда. Поддържаните формати и платформи са VST и AU за Mac OS и Windows.

С масовото навлизане и установяване на 64-битовите системи много от по-старите софтуерни продукти остават без поддръжка или ъпдейт по една или друга причина. Доста от потребителите, които са закупили 32-битови плъгини и са си вършили чудесна работа с тях, изпитват недоволство от невъзможността за употреба. Именно тук Bridgewize идва на помощ, като ни позволява да bridge-нем това различие.

Интерфейс

Bridgewize е самостоятелно приложение, в което задаваме на кои 32-битови плъгини желаем да създадем и 64-битова версия. Това става от нагледен интерфейс – Plugin Organizer, който подрежда всички налични плъгини по различни категории – име, производител, формат, тип, и още. Можем да добавяме и премахваме 64-битови версии само с един клик. Bridge-ването на 64-битовата хост-програма и 32-битовия плъгин става с нулево закъснение на аудио сигнала. Графичният интерфейс на bridge-натите плъгини се показва без никакви грешки и артефакти, точно както е в оригинала. Bridgewize оперира много леко и въобще не натоварва процесора.

Bridgewize

Приложението е налично в онлайн магазина на DDMF на цена от €24.75, а всеки желаещ може да се възползва от безплатен тестови период. Може да хвърлите едно око и на статията, която подготвихме за DDMF Plugindoctor:

Профилактичен преглед на вашите плъгини с Plugindoctor