Loopcloud 2.0 от Loopmasters

Време за четене на статията: 2 мин.

Loopmasters са един от най-големите сайтове за аудио семпли и луупове в различни жанрове и направления. Съвсем скоро от Loopmasters обявиха втора версия на безплатното приложение и плъгин Loopcloud, което ни дава достъп до цялото съдържание на сайта. Директно в избрания ни DAW можем да прослушваме милионите звуци и да си закупим само това, което наистина ще използваме. Идеята е революционна и ни отървава от варианта да закупим цяла библиотека със семпли заради един звук или от която да използваме само няколко звука. Също така, удобството да стоим само в DAW-а, което пести креативния ни фокус, не е за подценяване!

“Loopcloud – Sound inspiration to your DAW”

Loopcloud 2

Loopcloud е самостоятелно приложение, което върви с прилежащ AAX/AU/VST плъгин, който прави свръзката между Loopcloud и вашия DAW. Също така, цялото съдържание, което някога сте закупували от Loopmasters, се синхронизира, категоризира и етикетира в супер прилежния и функционален изглед на Loopcloud. Но по-важната опция, според мен, е възможността да прослушваме абсолютно цялото съдържание от сайта на Loopmasters. И не просто да го чуем, а то да бъде синхронизирано с темпото и тоналността на нашия проект!

Ако си харесате някой звук от даден пакет, не е нужно да го закупувате целия! Loopcloud работи с т.нар. Loopcloud Points – P, които се натрупват в акаунта ви и могат да бъдат използвани за закупуване на каквото ви харесва. За пример, един one shot sample е 15P (point-а), а лууповете са по 25P. Можете да заредите 2000P, което се равнява на 80 луупа или 133 one-shot-a, в акаунта си срещу £20, а в момента е наличен преференциален период, в който ще получите два пъти повече P! При регистрация на акаунта, веднага получавате 500P, а ако се логвате всяка седмица поне по веднъж, имате възможност да избирате безплатни семпли или луупове, докато не прехвърлите 150P! Това ако не е щедро!

Интерфейс

Интерфейсът на Loopcloud е обособен в няколко основни секции. Най-горе са браузърът, лентата с настройките и акаунт панелът. Под него са списъците с категории, които са Instruments, Genres, Labels, Formats и Key and BPM. Сами се досещате защо са подредени по този начин. В списъка под категориите се намира основната част на браузъра за луупове. Тук се визуализират всичките налични луупове с прилежащите им пояснителни етикети, типове, големина на файла, жанр, и т.н. Под този браузър е секцията за възпроизвеждане на селектирания лууп. От тук се извършва транспонирането и промяната на темпото, а ако сме синхронизирали Loopcloud с DAW се визуализират и параметрите на проекта.

В режим Store се визуализират абсолютно всички налични библиотеки, които са качени в сайта на Loopmasters. Търсенето е по ключови думи, жанр, категории, етикети, темпо и каквото се сетите. При избиране на конкретен пакет виждаме кратко описание на съдържанието му и в лууп браузъра се показват всички налични звуци. Употребата е супер улеснена и дори не си представям някога отново да вляза в сайта и да преглеждам превютата там…

Финално

Loopcloud е наистина революционно приложение, спомагащо за разпространението и съхранението на луупове и семпли.

Разработчик Loopmasters
Тип Софтуер
Подтип Библиотека за семпли и луупове
Формат AU/AAX/VST
Платформи Win и Mac OS
Цена Безплатно
Тип лицензиране Потребителски акаунт
Линк към онлайн магазина Линк