Bass Master от Loopmasters

Време за четене на статията: 2 мин.

Bass Master

Loopmasters анонсираха софтуерния синтезатор Bass Master, който е фокусиран над масивни и разлюляващи бас линии. Независимо дали правите House, Techno, Drum and Bass, Trap, Hip Hop или който и да е друг електронен жанр, разнообразните и лесно програмируеми звуци на Bass Master ще подсилят вдъхновението ви!

Интерфейс и функционалности

Всички контроли на Bass Master са разположени върху една повърхност и в един прозорец. Осцилатори, филтри, модулация, ефекти и настройки на гласоводенето са подредени по логически и визуален начин. Работата с Bass Master е улеснена и не сме заринати със сто параметъра във всяка една секция, което позволява да фокусираме вниманието върху това, което е от истинско значение, а именно крайната звучност.

Идеологията на Bass Master е да раздели тембрално бас линията на две части – Top и Sub слой. Налични са съответно и два осцилатора (за всеки слой по един), а вълновите форми са над 217, което прави общия брой комбинации изключително голям! Филтрите са 13 типа – Low-pass, band-pass, high-pass с различна стръмност и comb filter. Филтърът разполага и с ADSR модулационна обвиваща крива, LFO модулация, key tracking функция и pre-filter дисторжън (любимото ми в тази секция!)

Вградените ефекти са три. Distortion, с общо пет алгоритъма, Stereo Chorus и Reverb. На мастъра имаме Frequency Booster, който може леко да постопли звука или да го прегори и сведе в съвсем друга посока. Direct out опцията, изпраща Sub слоя, без той да преминава през филтър секцията, което ни дава възможност за по-чиста и солидна основа на баса.

Mod Wheel макрото може да назначи до три параметъра, които да управляваме едновременно. Вградените пресети са над 350 и са подготвени от професионални саунд дизайнер и топ артисти.

Финално

Bass Master е от тези синтезатори, които са нужни в момент, в който креативният процес не трябва да бъде прекъсван от прекалено сложни за програмиране синтове. Тук кредото “Less is more” важи в пълна сила. На вашето внимание оставям едно кратко видео и един плейлист, в които можете да чуете Bass Master.

 

 

Разработчик Loopmasters
Тип Плъгин
Подтип Синтезатор
Формат AU/VST
Платформи Win и Mac OS
Цена $47 (промо при редовна цена $96)
Демо Да, тук
Тип лицензиране Online акаунт
Линк към онлайн магазина Линк