Новостите в MixChecker Pro от Audified

Време за четене на статията: 2 мин.

Спомняте ли си статията ни за MixChecker от Audified, която публикувахме преди повече от година? MixChecker е софтуерна симулация на крайни устройства за прослушване на аудио материал, която ни улеснява при мониторирането на аудио. Съвсем скоро Audified ни изненадаха с нова версия на MixChecker Pro, която включва още повече устройства, настройки и възможности.

Устройства

В новата версия има толкова много симулирани устройства, че вече са подредени по категории. Общият им брой надвишава седемдесет и за всяко едно имаме допълнителни настройки като стерео база, прекривяване и крайно ниво. В общи линии, категориите са разпределени на студийни монитори, домашни устройства, мобилни устройства и PA системи.

Освен предварително зададените категории. Можем да създадем до 10 конфигурации с по 12 устройства и да именуваме и запазим присетите.

Как ли би звучал микса, възпроизведен в миниван, ако седим на седалката зад шофьора? Или пък на PA система от плажно парти. Ето тук MixChecker Pro ни идва на помощ.

Добавяне на шум и още

Audified добавят новата функция Noise, която внася външен шум към сигнала. Шумът може да е от забързана улица, градски парк, детска площадка, гара, метростанция, бар, мол или все едно, че сме в движеща се кола/автобус. На разположение е ниворегулатор за шума и можем да го смесим с полезния сигнал по наше усмотрение. Тази възможност добавя още повече автентичност към устройството, което прослушваме.

Освен шума, другото интересно нововъведение е Distortion опцията. Както се подразбира, с нея прекривяваме изходното ниво на устройството, през което прослушваме.

Забелязали ли сте как в някои квартални кафета с няколко помещения уредбата е вързана по следния начин – една колона (например ляво) в едното помещение и една колона (дясно) в другото помещение. С Channel Mode, MixChecker Pro дава възможност да направим Mono сигнал от левия или десния канал на стереото.

Друга интересна новост е Auto switch функцията, която автоматично сменя симулираните устройства на определен от нас интервал от време (от 1 секунда до 12 секунди).

Отдалечен достъп

Тази новост ми хареса най-много от всичко в MixChecker Pro. Remote Control функцията ни позволява да свържем друго устройство, било то телефон или компютър, и чрез него да управляваме и сменяме симулациите. Единственото изискване е host компютъра и дистанционното устройство да се намират в една и съща мрежа. Не е нужно да се инсталира допълнително приложение, понеже MixChecker Remote работи директно в браузъра, но до няколко дни ще излезе и специализирано приложение за iOS и Android.

От функционална гледна точка, това е много хитро решение. Всеки може да сложи в микс тимплейта MixChecker Pro и да го държи в Bypass режим, а когато ми потрябва да го пуска и спира, без да се налага да се скролва до мастър бъс-а и да се губи внимание и време.

 

Разработчик Audified
Тип Плъгин
Подтип Симулация / Мониториране
Формат AU/AAX/VST
Платформи Win и Mac OS
Цена $199
Демо период Да, тук.
Тип лицензиране iLok
Линк към онлайн магазина Линк

Ако сте пропуснали предходната ни статия за MixChecker, ето я тук:

Как ще звучи през …? На помощ ни е MixChecker