OTTO – синтезаторът, вдъхновен от OP-1

Време за четене на статията: 1 мин.

Синтезатор с отворен код

OTTO е дигитален синтезатор с отворен код. Той включва в себе си различни синтезатори, семплер, ефекти, секвенсър и др. И ако ви се стори, че звучи подобно на OP-1, то най-вероятно това е така, защото OTTO е плод на вдъхновение от известния портативен синт на Teenage Engineering.

Хардуер

Въпреки, че идеята е взаимствана от OP-1, OTTO има по-различен дизайн и е базиран на Rasperry Pi3 с орязана Linux версия в него. Интерфейсът включва 320 × 240 RGB екран, 30 хардуерни бутона за всяка функция и 4 цветно кодирани ротационни енкодера, взети директно от дизайна на OP-1.

Не е търговски продукт

Разработчикът споделя, че OTTO не е и никога няма да бъде продукт за продан. Платформата, както на хардуерно, така и на софтуерно ниво е с отворен код и хубавата новина е, че всеки заинтересован от проекта може да подкрепи разработчиците със своите знания в областта на тестването на софтуер, писането на документация или пък проектирането на хардуер, за да може ОТТО да продължи като проект.

Ето и кратка демонстрация на семплера:

Информация за цена или наличности все още няма, но пък очакването да се види една окончателна версия на този проект с отворен код си струва.

Повече можете да намерите тук.