SEQ12 от MODE MACHINES

Време за четене на статията: 2 мин.

 

Немската марка Mode Machines, приозвеждаща иновативни електронни музикални устройства обяви нов продукт – секвенсърът SEQ12. Това ще представлява многоканален MIDI-секвенсър с възможност да се монтирана в рак-конзола за създаването и подреждането на музика, базирана на шаблони. Ще може да се използва като самостоятелен инструмент за секвенсиране на живо или работещ успоредно с DAW.

Възможности

Както се разбира и от самото име, налице ще са 12 писти за секвенсиране, като всяка писта ще може свободно да адресира един от трите MIDI изхода (OUT 1, OUT 2 и OUT 3), за да осигури оптимално синхронизиране на MIDI устройства без да се налага те да бъдат свързвани последователно. Отделно всяка писта ще може да изпълнява както монофонични ноти (изпълнява една нота от стъпка), така и полифонична (възпроизвеждат се множество ноти от една стъпка), както и ударни – оптимизирано за адресиране на дръм-машини (или подобни). Всяка една писта на SEQ12 ще е в състояние да създаде сложни ритмични функции благодарение корекцията на дължината на всяка една отделна писта.

Пригоден за джем сесии

С цел да направи изпълнението на живо по-приятно и вдъхновяващо, SEQ12 ще разполага и с JAM режим. 12-те писти ще са свободно превключваеми в движение за незабавно възпроизвеждане, докато функционалните бутони отляво на матрицата ще заглушават и активират съответните 12 писти, посволявайки да се създаде цяла песен в движение. Превключването от режим JAM в режим SEQ ще става почти мигновено само чрез няколко кликвания.

Приложения в студиото

От Mode Machines са помислили и за SONG режим, който ще позволява създаването и възпроизвеждането на по-дълги и по-сложни аранжименти или дори пълни песни. На всяка писта ще могат да се разпределят отделни серии от до 64 последователности или изграждането на вериги от последователности и създаването на отделни фрагменти, които да могат да бъдат използвани за различни части в песента.

Производител MODE MACHINES
Тип MIDI секвенсър
Формат рак маунт
Цена €999
Линк към онлайн магазина линк / или тук

Вижте SEQ12 в действие: