Spitfire Audio ЕDNA Earth

Време за четене на статията: 2 мин.

ЕDNA Earth е библиотека с инструменти за Kontakt, която представлява епична колекция от ресинтезирани оркестрови звуци. Разработката е на Spitfire Audio, а за самото създаване на библиотеката е използвана много голяма селекция от звукозаписани оркестрови звуци, които са преминали такава манипулация, ресинтезиране, препрограмиране и процесиране, че са отвъд разпознаваемото.

Spitfire Audio взимат оркстровата палитра и създават напълно нова алтернативна вселена от звучност. ЕDNA Earth е подготвена с презумпцията да задоволи нуждите на филмовата, ТВ и игровата музика, но може да примами със звучност и pop/dance композиторите на музика.

ЕDNA Earth – Синтезатор от оркестрови звуци

ЕDNA Earth е колекция от над 1900 базови звуци, които са примесени в повече от 1000 присета, изготвени специално от екипа на Spitfire Audio. Всички звуци са разделени, каталогизирани за да попадат в следните категории: атмосфери, дронове, пейзажи, бас, барабани, ефекти, клавишни, лийдове, падове и щрайх, секвенции и плъкове, синтезатори и синтетични оркестри.

Източник на акустичния суров материал са библиотеките Albion ONE и Spitfire Symphonic Orchestra, а добавените електронни звуци предоставят възможности за всичко от sci-fi, през епик екшън до EDM.

Погледната откъм цифри, библиотеката изглежда така:

  1. Над 8000 семпъла
  2. 44.8GB некомпресирани .wav файлове
  3. Работи в KONTAKT Player KONTAKT 5.6.8+

Интерфейс

Графичният интерфейс е разделен на две главни части – EDNA Engine и Motorised FX. EDNA Engine-a наподобява DJ-ски търнтейбъл, в който имаме два слота (А и B) с различни настройки и можем да преминаваме от единия в другия и обратно получавайки гладко преливане на звука.

Motorised FX дава достъп до 32 различни ефекта, които могат да са с автоматизирана модулация и да допринесат още повече към уникалното звучене на инструмента и допълнително да оцветят и подсилят влиянието и експресията.

ЕDNA Earth в действие

В това видео Оливър от Spitfire Audio ни демонстира наяве възможностите на EDNA Earth.

Разработчик Spitfire Audio
Тип Инструмент
Подтип Библиотека за Kontakt
Формат Kontakt
Платформи Win и Mac OS
Цена €149
Тип лицензиране онлайн
Демо период За момента, не
Линк към онлайн магазина Линк