30-ти пореден Tonmeistertagung в Кьолн

Време за четене на статията: 2 мин.

 

Немската асоциация на тонрежисьорите провежда за 30-ти пореден път про аудио конвенцията Tonmeistertagung, която в световен мащаб се нарежда в челните редици и е сред най-посещаваните професионални събития в сферата. Тазгодишният конгрес е тридесети – юбилеен, а организаторите са подготвили много интересна и стойностна програма. Събитието ще протече в рамките на четири дни – от 14.11 до 17.11, а локацията е изложбеният център в Кьолн – Koelnmesse. Повече за самата асоциация, програмата и събитието, прочетете в следващите редове.

VDT – Verband Deutscher Tonmeister и Tonmeistertagung

Едва ли е тайна за повечето от вас, че немците са един от световните стълбове в тонрежисурата. Богатата им музикална култура и технологичният напредък от началото на 20-ти век до ден днешен ги заковава като един от центровете на звукоинженеринга. Професионалната асоциация Verband Deutscher Tonmeister съществува още от 1950 г., а към днешна дата нейни членове са над 2100 души.

VDT е и главен организатор на събитието Tonmeistertagung, което се провежда веднъж на всеки две години. Tonmeistertagung е събитието, на което може да срещнете музиканти, аудио професионалисти, продуценти, артисти, производители, доставчици, разработчици, учени. Освен главната лекционна част, в която доказали се световни професионалисти изнасят панели по модерни и тенденциозни теми, едновременно тече и аудио изложение, на което можем да се запознаем с най-модерните разработки, продукти и новости от света на про аудиото. Тази година изложителите са над 220 топ компании.

Програма на 30-то издание на Tonmeistertagung

Програмата включва теми като озвучаване на живо, звук в киното, броудкаст звук, студиен звукозапис, аудио реставрация и архивиране, акустика, саунд дизайн, мастеринг, продукция, нормализация на гръмкостта, виртуална реалност и 3D аудио. Общо взето, всичко свързано по някакъв начин със звук. Цялата програма може да видите тук. Нека езика не ви притеснява, голяма част от лекциите са на английски, в случай че не владеете немски.

Освен лекциите са предвидени и други съпътстващи активности с опознавателен и състезателен характер. В третия ден е предвидена визита до обновената зала на Кьолнската филхармония и радиостанцията WDR. За втори път ще се проведе европейското студентско състезание по триизмерна аудио продукция в категориите: съвременна компютърна музика, аудио драма, звукозапис и студийна продукция.

Цените за посещение на събитието варират в голяма граница. Предвидени са допълнителни намаления за студенти, стажанти или членове на партньорски организации на VDT (например SAE, AES и още). Пълната таблица с цените и условията може да видите тук.

N.B. От България има нискобюджетна авиокомпания, която лети до летището в Кьолн/Бон, така че ако имате възможност, ще си струва да посетите дори само изложението.

Следете страницата на E-Music Bulgaria във Facebook, където ще се публикуват видеа и материали и следете Instagram страницата @emusicbulgaria за повече информация от мястото на събитието. #tmt30