Задава се Musikmesse 2019!

Време за четене на статията: 2 мин.

Image result for musikmesse

Поредното издание на ежегодното събитие Musikmesse ще се проведе от 2-ри до 5-ти април в изложбения и конгресен център Messe Frankfurt. Musikmesse е най-голямото изложение в Европа, насочено към музикалната индустрия, в което се демонстрират най-новите продукти от музикалната и увеселителната индустрия. Паралелно с Musikmesse, ще протече и събитието Prolight+Sound, което акцентира върху техническото подсигуряване на изпълнения на живо.

Какво да очакваме?

В рамките на четири дни, посетителите на изложението ще имат възможност да се запознаят с продукти, които са последен писък на тенденцията. В подготвените над 30 000 кв.м. изложбена площ ще намерим решения за озвучаване на живо, студийна и звукозаписна апаратура. В новопостроеното през 2018-та хале номер 18 ще се намират всички най-нови решения за осветление и сценично оборудване.

prolight+sound 2018

В две отделни халета ще бъдат разположени музикалните инструменти – клавишни, ударни, струнни и духови. Ако сте от хората, които държат да пипнат инструмента преди да си го купят, няма по-точно място за Вас от Musikmesse. Повечето от световните производители на музикални инструменти ще присъстват на Musikmesse 2019. Ако сте мултиинструменталист ще трябва да си подготвите поне няколко дни за да обходите всичко…

2018 Musikmesse

Отделна част от изложбения център ще е пригодена за бизнес разговори и създаване на контакти. Може да си представите колко е шумно на подобно изложение, хаха. Но организаторите са се погрижили като са подготвили акустично третирани помещения за тази цел.

Всички компании, които са част от изложението участват в богатата програма от интерактивни съпътстващи събития.  На “кръглите сцени”, изложителите ще презентират най-представителните си продукти в контекста на уъркшопи, лекции и представления на музиканти. В секцията с апаратура за озвучаване на живо ще бъдат представяни най-различни продукти в реалистична среда – на открито.

За VIP бизнес гости на събитието са предвидени специални демо стаи, в които изложителите могат да показват продукти и да изготвят специални оферти за потенциални мащабни клиенти.

Какво още?

Освен продуктово представяне, Musikmesse предлага и лекционна част с най-различни тематики и теми свързани с аудиото. След успешния дебют на семинарите от серията “Бъдещето на музикалните и аудио технологии” на Musikmesse 2018, организаторите са се погрижили за още по-богата програма по темата тази година. Основни точки ще са изкуствен интелект, апликации и преносими джаджи за музиканти.

Специално внимание ще бъде отделено и на форума насочен към Immersive аудио. Ще се демонстрират методики и практики за разработване и създаване на 3D пространствено аудио, виртуална и подсилена реалност, 360′ аудио и холография.

Подобно събитие няма как да мине и без основната причина за него – музиката! Множество мини-концерти и изяви съпътстат програмата. Какво повече може да иска човек?

Как да го посетим?

До летището във Франкфурт има директни нискотарифни полети от София. Входът за всички дни на Musikmesse 2019 е на цена от €45 и за единичен ден – €30, ако ги закупите онлайн. На място цените са по-високи, съответно €60 и €40. Повече информация за билетите може да получите на този линк. За повече информация относно самото събитие, може да следите и Facebook страницата на Musikmesse.