Logic Pro X: Надникнете в парче с две грамита

Време за четене на статията: 1 мин.

Съвсем скоро приключи церемонията по раздаването на 61-вите награди Grammy, но в тази статия няма да отразяваме кой и как е бил облечен или други клюки от музикалния свят, а ще обърнем внимание на една много силна възможност за всички Logic Pro X ползватели.

Албумът на Beck – Color взе две награди Grammy. Той бе номиниран и спечели в категорийте Best Engineered Album и Best Alternative Music Album. Интересното е, че заглавното парче от албума Colors е демо проекта във версия 10.4 на Logic Pro X.

Демонстрационен проект за Logic Pro X 10.4

Всеки, който е с версия 10.4 или по-висока би могъл да отвори проекта и сесията и да разгледа всеки детайл вътре в абсолютно пълния му вид. Парчето звучи абсолютно 1:1 с издадената версия. По този начин можем да надникнем в главата на Greg Kurstin и продуцентския колектив работил над Colors.

Това е и едно доказателство, че вградените плъгини в който и да е DAW не са за подценяване и дори можеш да се спечелиш Grammy, работейки с тях, но нека не се отклоняваме толкова от темата.

Beck – Colors

Парчето се състои от 135 безкомпромисно организирани трака и най-общо казано е учебник по организация на проекти. Повечето от MIDI инструментите са вградени за Logic Pro X, но има и доста семплирани инструменти, положени в семплера EXS24. Можем да чуем и доста от Loop-овете в Apple Loop Library-то.

Общо взето, вместо да гледате deconstructed видеа, може да изпитате deconstruction на живо. Аз лично успях да намеря много полезно ноу-хау в този проект. Много странно ми се стори изключеният Grid! Интересно ми е на коя фаза го изключват или дали въобще го включват… Споделете с нас в коментарите ако отворите проекта и намерите нещо, което ви грабне вниманието!

Stay tuned за още Logic Pro X статии. До скоро!