Spitfire Studio Woodwinds Professional

Време за четене на статията: 2 мин.

Spitfire Studio Woodwinds Professional е третото и последно издание от студийната поредица на Spitfire Audio – Studio Orchestra. Библиотеката за дървени духови инструменти предлага детайлна звучност и дълбочина. Spitfire Studio Woodwings съдържат всичко от контрафагот до пиколо флейта.  Записите са осъществени в Air Studio One, а главен звукозаписен инженер е Simon Rhodes, който е носител на множество награди Grammy за работата си в продукции като Avatar, Skyfall, Spectre и други блокбъстъри. Повече за звуците в библиотката ще прочетете в следващите редове.

Spitfire Studio Woodwinds накратко

  • Над 170 000 семпъла.
  • Изисква 102 GB дисково пространство.
  • Съвместима с Kontakt 5.6.8 и нагоре.
  • Звуковите източници са записани от 6 позиции.
  • 15 инструмента, включително 5 солиращи.
  • Над 143 артикулации.

Това, с което Spitfire Studio Woodwinds Professional се отличава от другите духови библиотеки на компанията, е че при Studio Woodwinds Professional сме освободени от записаната характерна реверберация и можем да добавяме съвсем спокойно любимите си ефекти и ревербератори.

Съдържание на библиотеката и техническа информация

Включените инструменти са пиколо флейта, флейта, алт флейта, бас флейта, обой, английски рог, кларинет, бас кларинет, контрабас кларинет, фагот и контрабас фагот. Освен солиращи, доста от тях свирят и в режим ансамбъл до 3 инструмента заедно.

Наличните артикулации са маркато, стакатисимо, стакато, тенуто, няколко типа задържани тонове, трилер, swell, multitongue, ефекти – въздух и шум от клапи и още. Реализмът е на много високо ниво и при правилно програмиране на партията, крайният резултат ще е неразличим от реално изсвирване.

Микрофонните постановки, с които е записана библиотеката са следните: две постановки от близо, две Decca Tree постановки, Ambient и Outriggers постановки. Използваните микрофони, както винаги, са от най-висок клас – Neumann, Schoeps и Sennheiser.

Финално

Spitfire Studio Woodwinds Professional е оценена много високо от потребителите във vi-control.net. Библиотеката е допълваща част във пакета Spitfire Studio Orchestra и ако са ви нужни лесни за управление, но същевременно експресивни духови инструменти, това е правилният избор!

Повече за употребата и възможностите на Spitfire Studio Woodwinds Professional може да видите във видеото, което Paul Thomson е подготвил:

Разработчик Spitfire Audio
Тип Инструмент
Подтип Библиотека за духови инструменти
Формат Kontakt
Платформи Win и Mac OS
Цена €299(промоционална – след това €399)
Тип лицензиране онлайн
Демо период За момента, не
Линк към онлайн магазина Линк

Библиотеката е част от пакета Spitfire Studio Orchestra Professional.