U78 Saturator от Audified

Време за четене на статията: 1 мин.

U78 Saturator от Audified е от поредицата на U73b Compressor (за който писахме тук). Главната идея на U78 е да преекспонира оцветяването, което внася U73b и да го впрегне в дизайна на звука. Визията отново е немска с винтиж отенък и се доближава доста до тази на U73b. Повече в следващите редове.

Интерфейс

Лесен за навигиране и употреба. Нивоизмерителя, потенциометрите и украшенията внасят нотката винтидж. Като контролен панел са налице няколко основни секции и подменю с настройки. В Power секцията имаме On/Off превключвател, настройка за калибриране на нивото Calib (dBu>dBFS) и красива лампа индикатор. В основния панел на сатуратора се намира Input Gain, който регулира входното ниво по веригата. Low Pass и HiPass филтър са на следващата стъпка, а след тях е Tone контролата. Tone контролира уникалния филтър на U78, който може да помътни или изкристализира звука. В последния модул Level Control са разположени следните контроли – Mix потенциометър, Output Gain (вкл. Auto режим) и VU метър.

Приложения

U78 Saturator идва зареден с много пресети, които предварително са подготвени по групи спрямо целите. В подкатегориите срещаме настройки за бас, барабани, клавишни, вокали, мастеринг и др., но производителите споменават, че за креативните идеи няма ограничения и употребата на сатуратора може да е изцяло по вкус. Baby Brown, който е продуцент от Близкия изток, с номинации за Грами, споделя, че първоначално е бил скептичен към “поредния” сатуратор, но впоследствие се е уверил във възможностите му.

 

Разработчик Audified
Тип Ефект Процесор
Подтип Сатуратор
Формат Plug-in
Платформи Win и Mac OS
Цена $149
Тип лицензиране iLok
Trial версия Да, тук.
Линк към онлайн магазина Линк