Lindell Audio 80 Series

Време за четене на статията: 2 мин.

Lindell 80 Series е един от последните плъгини, плод на колаборацията между Lindell Audio и Brainworx. Когато чуя Lindell Audio, в съзнанието ми веднага изниква асоциация с прецизно направена аналогова симулация. В следващите редове ще надникнем в Lindell Audio 80 Series, channel strip симулация на Neve. Вижте какво става, когато добавите Neve 1073, 1084, 2254 и 1272 към вашия DAW!

На легендарната конзола Neve 8028 са записани безброй магически музикални произведения. Можем да чуем този пулт в песните на Nirvana, Red Hot Chilli Peppers, Queen, David Bowie, Slipknot и други.

Още през 1969, когато конзолата се появява на пазара, тя получава близък до култов статут заради своята уникалност и разпознаваем звук. Спиращи дъха с качеството и отчетливостта си, индивидуалните модули, от които е изградена конзолата издържат теста на времето. Не случайно студия като Sound City Studios, Electric Lady Studios и Sphere Studios разчитат изцяло на този звук. С помощта на Lindell 80 series се докосваме до една легенда. На всичкото отгоре, Lindell са ни приготвили допълнителна функционалност. В 80 series откриваме лицензираната от Brainworx технология TMT, което ни дава достъп не до един или два, а до 32 различни моделирани канала и управеление, близко до това на сериите bx_console (за които писахме тук и тук).

Ето какво имаме благодарение на Series 80:

  1. Винтидж звученето на  най-обичания преамп – Neve 1073. В допълнение и 1084.
  2. Каналът включва предусилвател, еквалайзер, компресор и гейт (или експандер).
  3. Истинска аналогова емулация на всички компоненти.
  4. Oversampling до 16 пъти.
  5. Оразмеряем GUI.
  6. Допълнителен Lindell 80 Buss плъгин базиран на Neve 1272.

Интерфейс

Както можем да очакваме, основното нещо в интерфейса са красивите потенциометри и бутони на Neve. Винтидж състоянието си личи и от драскотините и износванията по предния панел, хаха. С бутонът 84 сменяме еквалайзера от 1073 на 1084. И общо взето, всичко е дадено прегледно и ясно. Всеки от модулите може да бъде байпасван, а предусилвателя има автоматично регулиране на изходния гейн, когато бутона Unity е включен. По този начин можем да извадим целия характер и прекривяване. С THD потенциометъра също можем да калибрираме и дозираме оцветяването. Lindell 80 Series е зареден с над 30 прецизно настроени присета за почти всяка възможна употреба, било то в смесване на индивидуални канали или групи.

В следващото видео може да видите бърза демонстрация на Lindell 80 Series върху барабани и бас.

Разработчик Plugin Alliance
Тип Плъгин
Подтип Channel strip симулация
Формат AU/AAX/VST
Платформи Win и Mac OS
Цена $149 / $249
Демо период Да, тук.
Тип лицензиране онлайн
Линк към онлайн магазина Линк

Ако сте прочели до тук, заслужавате да ви припомня и Lindell Audio 354E.

Lindell Audio 354E от Plugin Alliance