AudioThing Speakers

Време за четене на статията: 2 мин.

Симулация на микрофони и говорители

AudioThing Speakers е плъгин симулация на набор от микрофони и говорители, които да поставите във веригата си като креативен аудио ефект или с цел да пресъздадете реално звучащо устройство за сцена от видео, филм или друг саунд дизайн. Изработката и реализацията на концепцията е благодарение на безупречния convolution engine на AudioThing. С този плъгин може да моделирате всеки звук, така че да звучи през стар телефон, касетен дек, радио или все едно е записан през стар лентов микрофон или дори детска играчка. Освен симулацията на устройства, в плъгина откриваме и допълнителни модули като компресори, филтри, дисторжъни и дори генератор на фонов шум с набор от различни реални локации, които допълнително подсилват ефекта.

 

Ето ги възможностите накратко:

  • 47 различни устройства: кабинети, устройства, телефони, радиа, говорители, играчки
  • 30 микрофона: кондензаторни, динамични, телефонни, лентови и още
  • 15 криващи и деградиращи ефекта: от оувърдрайв до GSM интерференции
  • 35 шумови фонове: места, локации, пространства

Рутиране

Както може да се досетите, при наличието на толкова допълнителни ефекти е добавена и функция за разместване на модулите, което отваря възможността за пренареждане и постигане на най-различни резултати. Всичко това става лесно и бързо, само с няколко клика. От опцията за рутиране има възможности за bypass-ване на всеки избран модули, както и избор в кой сегмент от веригата да влиза аудио сигнала.

Speakers Routing - Speaker, Microphone, Distortion, Compressor, Filter, Noise

 

Чрез натискане на гаечния ключ се отваря прозорец, които позволява индивидуална еквализация на всяко едно от симулираните устройства. Дисторжън секцията включва bit crusher, diode clipper, soft drive, tape saturation, valve saturation и още много.

Speakers - EQ - Equalizer with Analyzer
Ето няколко снимки от устройствата, които са използвани за разработката на плъгина.
Speakers and Microphones Impulse Responses
Toy Microphone Impulse Response

В заключение

Ако някога сте имали нужда да “деградирате” звученето на даден инструмент или цял трак или да създадете звукова сцена, при която звука идва от друго устройство за да подсилите сюжетния ефект, то AudioThing Speakers е точния инструмент, с който без много главоблъсканица да постигнете тези цели. Ако не сте сигурни дали ще ви върши работ, имате възможност да изпробвате безплатна версия на Speakers с леко ограничение в броя избираеми устройства, без възможност за запаметяване и три секундна пауза на всеки две минути.

 

Разработчик AudioThing
Тип Плъгин
Подтип Симулация
Формат AU/AAX/VST
Платформи Win и Mac OS
Цена €99
Демо период Да, тук.
Тип лицензиране онлайн
Линк към онлайн магазина Линк