6 неща, с които да преборите скуката от изолацията

Време за четене на статията: 2 мин.

От утре, 25-ти ноември влизат в сила нови противоепидемиологични мерки и частичен lockdown в цялата държава. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в МС. Обществото приема тази информация със смесени чувства, а предстоящите коледно-новогодишни празници допълнително натягат обстановката. Но не оставяйте място за тревога! В тази статия ще ви представим Топ 6 неща, с които всеки може да оползотвори времето си докато си е вкъщи.

Четете User Manual-и!

Всеки софтуерен или хардуерен продукт, който някога сте закупили, разполага с ръководство за употреба. Не е нужно да си блъскате главата кое какво прави и емпирично да доказвате всяка функция или параметър при положение, че всичко е описано в ръководствата за употреба. Това не само ще ви даде познания за конкретния дивайс, но ще разшири и цялостните ви технически познания! Ако пък сте прочели документацията на всичко, което имате към момента, може да опитате  да прочетете за нещо, което нямате!

Отделете време да организирате информационните си канали

В днешно време е много лесно да получаваш информация от сферата било то новини за нови продукти или услуги. 99% от брандовете на фокус имат присъствие във Facebook или Instagram. Много е лесно човек да бъде в крачка с всяка новост, но е все по-трудно да се отсее това, което наистина го интересува. Именно това можем да направим, докато трае пандемията – да се освободим от всички мейлинг листи, които само ни пълнят пощата със съобщения, да преразгледаме интересите си и да опресним предпочитанията за известия, да потърсим свежи източници на информация. Кой знае, може някъде в тези имейли да изкочи важна информация, безплатни плъгини или нещо, което не подозирате!

Свържете се с други хора в изолация и правете музика заедно през интернет

Както ние, така и доста хора по света прекарват последните месеци предимно вкъщи. Музиката е социален акт и благодарение на технологията и интернет, можем до голяма степен да прескочим ограничението на изолацията. В професионалните фейсбук групи хора често публикуват повици за колаборация в най-различни жанрови направления. Какво по-хубаво от това да научиш за културата и музицирането на някой от другия край на света, докато работиш върху музика. Независимо с какъв DAW сте, колаборация може да се осъществи и на най-простия принцип – с размяна на аудио файлове. Опциите за споделяне на екран и стрийминг на аудио са супер удобство също.

Играйте Soundgym.co

От последния път, в който писахме за SoundGym много неща се промениха. Платформата добави доста нови игри за развитие на слуха и усъвършенства цялостното преживяване.

SoundGym – фитнес за уши

Играйте Syntorial

Повече за Syntorial вижте в статията по-долу. Приложението не само ще предизвика познанията ви по синтез, но и ще развие слуховите ви възприятия.

Самообучение по звуков синтез със Syntorial | E-Music Bulgaria

Гледайте биографични филми за музиканти и артисти

В платформи като Netflix и HBO GO е пълно с филми на музикална тематика. Вижте кои са заглавията, които сте пропуснали през годините и попълнете колекцията си. Налични са дори и записи от концерти на живо, не че това може да замени усещането, но все пак е нещо…

Поздравления, че изчетохте статията до тук. Останете здрави и отговорни към обществото!