Superbooth 2021 – какво да очакваме

Време за четене на статията: 2 мин.

Superbooth 2021

В периода 15-18 септември ще се проведе дългоочакваното търговско изложение за електроника и музикални инструменти в Берлин – Superbooth 2021. Много производители вече информираха за представянето на нови продукти, докато други се стараят да привлекат вниманието на заинтересованите чрез кратки видео клипове за предстоящи премиери или снимки в социалните мрежи.

Какво да очакваме…

6-гласов полифоничен аналогов синтезатор от Dreadbox. Новият продукт на гръцката компания ще се нарича Nymphes, а от изтеклата информация става ясно, че продуктът ще разполага с много плъзгачи за управление на различните му елементи – нещо, което е вече отличителна черта на Dreadbox. Очаква се представянето да е на 13-ти септември – два дни преди началото на Superbooth.

Вече няколко дни във форума на Elektron тече разпалена дискусия около евентуален нов продукт. Според шведския регистър на търговските марки компанията е регистрирала продукт, наречен SynTakt. Интересно е обаче да се спомене, че Elektron нямат щанд на Superbooth 21 тази година, но това не означава, че не могат да обявят нещо ново, когато всички така или иначе очакват много продукти да бъдат представени следващата седмица в Берлин.

Behringer заявиха, че ще направят копие на Поливокс, като ще си сътрудничат с Владимир Кузмин – инженерът разработил легендарния съветски синтезатор. Самият Кузмин заявява, че отдавна е искал да създаде нова, подобрена версия на Поливокс, а поканата за съвместна работа с Behringer би ускорила възможността това да се случи.

Смята се, че Behringer работят и над други копия на класически синтезатори като Sequential Prophet-5 и Roland SH-5, които могат да бъдат представени съвсем скоро.

Най-вероятно и Erica Synths ще представят нов хардуерен продукт в Берлин. Предполага се, че става дума за ритъм-машина. От снимката може да се добие представа за оформлението от 5 секции, които вероятно предлагат различни барабанни звуци, както и секвенсър с 4 писти, представени от класически бутони и един потенциометър в десния край. Впечатление прави джойстика, който най-вероятно ще позволява запис на автоматизации в реално време.

 

ASM разширява гамата на Hydrasynth с версиите Explorer и Deluxe. Explorer е по-компактната версия, позволяваща работа на батерии, докато Deluxe притежава повече клавиши (6 октави) и двутембрален звук с общо 16 гласа. Известни са вече и цени – Explorer ще се предлага за 599 €, докато Deluxe ще е доста по-скъп с цена от 1749 €.