VREV-140 от Fuse Audio Labs

Време за четене на статията: 2 мин.

Fuse Audio Labs

Преди да започнем със самия плъгин ще отделя малко време на Fuse Audio Labs, защото го заслужават. Компанията е сравнително нова. Основана през 2017-та от Reimund Dratwa, експерт по прехвърлянето на сложна аналогова топология към DSP код. Портфолиото му включва работа за компании като UAD, Plugin Alliance и продукти на ACME, Elysia, Millennia, Black Box Analog Design и още много. Fuse Audio Labs заслужава вниманието ви, защото е една от малкото компании с невероятно съотношение цена/качество.

VREV-140 от Fuse Audio Labs

VREV-140 е най-новото попълнение в софтуерните ревербератори на компанията Fuse Audio Labs. Както се досещате от името, това е листов ревербератор по модел на небезизвестния EMT 140 – тоталната класика за листова реверберация. Появил се през 1957г., това е първият “изкуствен” ревербератор, които донякъде замества скъпите ехо стаи и позволява на повече студия да имат свой собствен ревербератор. Разбира се към днешна дата не си представям да имам 170 кг. гардероб в стаята само за един ривърб… Именно тук на помощ идват плъгини като VREV-140. Прочетете повече за VREV-140 от Fuse Audio Labs в следващите редове, а ако останете до края, ще прочетете и думите на известния тонрежисьор Васил Вълчев от Пловдив за Fuse Audio Labs.

Интерфейс

Класически, захабен, винтидж изглед с много приятни на вид контроли. Лично на мен ми напомни много на един друг известен листов ревербератор, само че в хоризонтален изглед, вместо вертикален. Всичко е извадено на преден план и няма какво да ни изненада. Ето и какво по интересно има като опции: Sync on/off за синхронизиране на Pre-delay-а към темпото на проекта ни; Width за разширяване или стесняване на стереото; HQ on/off за пускане на anti-aliasing; Decay Time до 32 секунди (в оригинала максимум до около 5), и разбира се любимото ми Drive на входа на ревербератора. Не на последно място, цената му е супер привлекателна!

Ето я и блок диаграмата на VREV-140.

А тук може да чуете някои звукови примери.

Разработчик Fuse Audio Labs
Тип Plug-in
Подтип Reverb
Формат AU/AAX/VST
Платформи Win и Mac OS
Цена $29 $59 (до 29-ти април)
Тип лицензиране online account
Демо период Да, тук. 14 дни.
Линк към онлайн магазина Линк

За Финал

А ето какво ни каза именития тонрежисьор и основател на F.1 Sound Records, Пловдив и фейсбук групата ТонМаскари Васил Вълчев за Fuse Audio Labs:

За първи път се докоснах до плъгините на Fuse Audio Labs с безплатния им baxandall eq стил RS-W2395C. Много цветен и използваем. След това се разрових, чух демота и наистина останах много приятно изненадан. Свалих си и фрий ривърба им VREV-666, който е много добра симулация на пружинен реверб.
Така започнах да дебна промоциите им и накупих повечето им неща. Fuse Audio Labs за мен вече присъстват във всеки микс. Може би най-добрият пакет аудио сатурации, които може наистина да “съживят” дигиталната среда в която почти всички работим основно. Ако мога да обобщя в едно изречение – плъгините им са цветния романтичен звук от 50-те и 60-те години, само с един клик!Васил Вълчев (F.1 Sound Records, Пловдив)