Vatanator Pro от Backpullver Software

Време за четене на статията: 2 мин.

Рядко се случва да пишем за софтуер, произведен от български разработчици и за радост това е една от тези статии. Огромно удоволствие и чест за нас е да ви представим приложението за iPad Vatanator Pro от Backpullver Software.

Vatanator Pro е многопистов музикален секвенсер с интегрирана дръм машина, семплер и функционалност за зареждане на външни AUv3 инструменти и ефекти.

Vatanator Pro е приложение за композиране от типа “всичко в едно” за незабавни резултати. Приложението намира употреба и в изпълнения на живо, а удобството му при работа наистина го прави едно от най-полезните комбинирани приложения.

Интерфейс

Приложението е удобно разделено на три секции – навигационно меню, допълнителни опции и основен панел. В навигационното меню намираме общите за конкретния проект темпо, бутон за пускане на метроном, режим на запис и просвирване. Тук са и заредените тракове, било то барабани, аудио тракове или външни инструменти. От това меню задаваме какво да се показва и в допълнителните опции.

В средната част се намира панелът за допълнителни опции. В него е софтуерния миксер, интерфейсът на заредения AU инструменти или настройките на семплерът.

А долу в основния панел се намират падовете, клавиатурата, секвенсърът или прозорец за подредба на шаблони за изготвяне на цял аранжимент и още много други функции.

Приложението наистина предоставя много възможности и интерфейсът е направен по такъв начин, че всичко да е достъпно бързо и лесно. След съвсем кратка опознавателна сесия, вече ще можете да се навигирате бързо и безпроблемно.

Софтуерният миксер си има всичко нужно – Mute, Solo, Pan, Volume. Вградените ефекти за drum track-a са дилей, дисторжън, ринг модулатор, филтър, компресор, ривърб, а по-другите тракове се може да зареждате своите любими AU ефекти.

AU Hosting функции

Arturia iSEM зареден във Vatanator Pro

С все по-широко навлизащите синтезатори, ефекти и музикални инструменти за iPadOS, възможността да зареждате любимите ви синтезатори във Vatanator Pro е просто невероятна. Функционалност, която преди се изпълняваше с редица други приложения на трети страни, които много често крашваха, забиваха или просто спираха да звучат сега е много улеснена и работи безотказно.

Ако сте съумели да вземете някои от многото софтуерни синтезатори за iOS, които изминалите две години бяха често пускани за безплатно сваляне или с големи намаления, то тогава Vatanator Pro ще е перфектна компания на тези синтезатори и ще можете да изпълнявате музика на живо или да записвате тракове все едно сте пред компютъра.

Още функции на приложението

Освен всичко до момента, Vatanator Pro включва и следните функционалности:

  • Импортиране на MIDI и Auido файлове
  • Многоканален софтуерен миксер
  • Audiobus, Ableton Link, Ableton Live Set Export и Inter-App Audio поддръжка
  • Поддръжка на неравноделни размери
  • Autosave опция
  • MIDI и MPE възможности, включително Bluetooth, Network и USB MIDI
  • Възможност за писане на автоматизации на параметри
  • MIDI Learn възможности

Общо взето приложението е ориентирано към лайв изпълнение, live sequencing, но не лиспват и опции, с които да създадете и завършите трак от начало до край само с него. Определено Vatanator Pro прави iPad-ът ви мощен инструмент за на живо.

Разработчик Backpullver Software
Тип iPad приложение
Подтип Многоканален секвенсър
Формат Самостоятелно приложение
Платформи iPad OS
Цена $22.99
Линк към онлайн магазина Линк