Retronaut – машина за Lo-fi носталгия

Време за четене на статията: 2 мин.

Retro Logo BW

 

Retronaut

Retronaut е комбинация от вибрато, хорус, филтри и lo-fi ефекти, която е вдъхновена от винтидж апаратурата и звучността на касетки, bucket brigade чипове, винили и олд скуул VCF. Това е една машина за носталгия, която ще ви върне назад във времето, точно както се подразбира от заглавието.
Популярните в последно време жанрове като synthwave, vaporwave и всички други с препратки към 80-те определено биха се ползвали от подобен инструмент. Вижте повече в следващите редове.

Retronaut LoFi Nostalgia Machine

Повече от просто модулация

Retronaut е мултифункционален ефект процес, базиран основно на хорус и вибрато, но и с щипка Lo-fi подправка.

В Retronaut откриваме повече от просто модулация. Използвайки секцията Degrade – лентова сатурация, деградация, wow & flutter, пукания на винил и цялостно захабяване, добавяме магията на носталгията. Чрез Diverge влияем на различните гласове, за да постигнем органични движения на стерео разширението, огъване на фазата и различни LFO настройки за всеки глас.

VCF филтрите са 2, 4-pole HP и LP и могат да бъдат модулирани с LFO за още повече движение.

 

Интерфейс

 

Retronaut LoFi Nostalgia Machine 2

 

Фотореалистичният графичен интерфейс на плъгина оставя усещането за реален хардуер, а свободната оразмеряемост на прозореца е супер за всякакви дисплеи. Всичко е разделено на модули за бърза визуална ориентация, а на по-важните потенциометри е акцентирано като са изобразени с по-големи врътки.

В горната част на плъгина се намира управлението и търсачката на пресети и всичко е побрано в един единствен изглед.

Това е, нищо сложно и ненужно комплицирано.

 

Какво още да очакваме от плъгина?

Освен всичко, Retronaut процесира звука с вътрешна битова резолюция от 64-бита и поддържа семплиращи честоти до 192kHz. В него е интегрирана “sleep on silence” функционалност, която разтоварва процесора, когато през плъгина не минава звук. Smary Bypass-ът пък гарантира, че няма да има пукания, когато се автоматизират параметри от плъгина.

Също така доживотните безплатни ъпдейти са гарантирани и плъгина има 15-дневен тестови период, в който може да го изпробвате без ограничение.

Вижте повече за Retronaut в следващото видео:

Разработчик JMG Sound/United Plugins
Тип Плъгин
Подтип Ефект процесор
Формат AU/AAX/VST
Платформи Win и Mac OS
Цена €24 промоционална цена до 18ти март , след това €89
Демо период Да, тук.
Тип лицензиране online
Линк към онлайн магазина Линк

 

За повече интересни новини от света на музикалните технологии следете сайта на E-Music Bulgaria

Retronaut – машина за Lo-fi носталгия