Време за четене на статията: 2 мин.

За нас

В тази страница ще опитаме да представим себе си и дейността на E-Music Bulgaria.

Цел

Е-Music е блог за електронна музика, музикални технологии и музиката като процес, емоция, изживяване, начин на мислене и път. В блога ще прочетете и публикации на следните теми: ревюта на софтуерни и хардуерни продукти, интервюта, новини, интересни факти и полезна информация, както и ще намерите обучителни материали от типа на how-to и туториали.

Освен блог, идеята на платформата е и да обедини общността около сътрудничество и споделяне на идеи и знания. Не е изключено и да се споделя интересна и нова музика от утвърдени и неутвърдени изпълнители.

Кои сме ние?

Платформата е основана от Венцислав Иванов и Филип Ферфериев на базата на съществуващия блог https://e-music-bulgaria.blogspot.com/, създаден през 2015 година от Филип, и идеите на Венцислав в подобна насока. Като основатели, те са и постоянни автори. В блога участват и гост-автори, както и всякакъв тип сподвижници на идеята. Ако имате идеи и предложения, свържете се с нас тук.

Екип

Автори

Филип Ферфериев e привърженик на електронното звучене от вече повече от две десетилетия, а първият му допир с електронната музика и компютърните технологии е още през далечната 1998 година. Идеята за блога идва спонтанно в самото начало на 2015 година, където за база биват използвани написани вече авторски статии и ревюта за други блогове. Не след дълго, привлечен от идеята да споделя опит и да пише статии, се присъединява и Венцислав Иванов. Двамата обединяват усилия и започват да разширяват обхвата на блога с различни теми и материали, включително и интервюта на български артисти и продуценти. Идеята им е все повече и повече българи да получат информация от света на елeктронната музика и технологиите на роден език.

Венцислав Иванов е на първо място музикант, отдал се на електронната музика и нестандартното звучене. Проявява голям интерес в сферата на музикалните технологии и ролята на компютрите в музиката. В момента изучава “Компютърни технологии в музиката” в класа на проф. д-р Симо Лазаров. Възхищава се на всякакъв тип музико-технологични открития и достижения. Активно се интересува и следи всички технологични новости, спомагащи за креативността и разгръщането на артистичните идеи. В интересите му попадат история на електронната музика, развитие на синтезаторите, звуков синтез, DAWs, MIDI, контролери, аудио пост-продукция. Освен заниманията си с блога, работи с малък екип от хора по различни аудио проекти.

 

 

 

Тук е мястото да благодарим на всички, които са ни подкрепяли и продължават да ни подкрепят в начинанието!