minijam studio – преносимо музикално студио

Време за четене на статията: 1 мин.

minijam studio

Творете навсякъде с minijam studio – или поне това е идеята на създателите на този проект. Една изключително компактна система, с която лесно можете да захванете идеите, които ви се въртят в главата. Или пък просто да вдигнете малко шум наоколо. Всичко това идва в готов за използване пакет, състоящ се от ритъм-машина, синтезатор, аналогов филтър, миксер и портативен говорител, като всеки отделен елемент от тази система бива захранван от презареждаща се вградена батерия. Най-хубавото е, че не са ви нужни каквито и да е софтуерни апликации – просто свържете отделните елементи на minijam studio към миксера.

tek.drum

Ритъм-машината е наречена tek.drum. Демонстрационното видео по-долу ще ви даде ясна представа на какво ще е способна тя след като бъде официално обявена:

.hub

Продължаваме нататък с .hub. Той ще играе ролята на аудио миксер и ще синхронизира темпото измежду всички свързани машини. Това е удобно, ако решите да вдигнете малко врява с приятели, дори и да свържете други продукти като Korg Volca или Pocket Operator-ите на Teenage Engineering. Миксерът разполага с 3 канала, записва директно на SD карта и предлага автономна работа на батерии до 6 часа.

tek.waves

Следващата машинка се казва tek.waves и ще представлява синтезатор. Налице ще са 16 напълно автоматизирани параметъра, разделени в 4 страници. Ще разполага и с 4 банки с таблица с вълнови форми, възможност за запис на автоматизация, запаметяване на до 128 стъпки от мотив, арпежиатор със задържаща функция и други. Животът на батерия ще е до 12 часа.

tek.filter

tek.filter – ще представлява аналогов филтър, снабден с аудио вход и изход и високочестотен/нискочестотен пропускащ филтър.

Ето и няколко демо записа от различни стилове в електронната музика: