Arturia MiniBrute 2 и MiniBrute 2S

Време за четене на статията: 1 мин.

Arturia вече обяви два нови продукта, които ще бъдат налични в магазините от края на февруари тази година – MiniBrute 2 и MiniBrute 2S

MiniBrute 2

MiniBrute 2 е аналогов моносинт с 25 клавиша, а може би най-съществената добавка в сравнение с по-големия си брат е полумодуларната вградена архитектура, която смята да запълни празнината между традиционните аналогови синтезатори и света на модуларните системи. Това нововъведение ще позволи на потребителите да преработват сами пътя на сигнала, но също така да разширят познанията си в света на модуларните синтезатори.

Благодарение на аналоговата, полумодуларна архитектура потребителите на MiniBrute 2 ще имат ръчен контрол над всеки параметър – осцилатори, управление на филтри, синхронизиране на нискочестотните осцилатори, контрол над обвиващите криви, както и вграден секвенсър и апреджиатор.

MiniBrute 2S

А какво ще представлява MiniBrute 2S ? При него също ще са налице полумодуларната архитекура за маршрутизиране на сигнала, както и секвенсър и апреджиатор, но идеята на този модел ще е да можете да секвенсирате, а не толкова да свирите на живо. Естествено, ще можете да свирите и чрез натискане на падовете и избирайки измежду 3-те налични октави, но ако сте свикнали с традиционните клавиши, то по-добрия вариант за вас ще е MiniBrute 2.

А ако се чудите каква е разлика между двата модела, то това видео ще ви помогне да разберете: