ALTERNATIVE SOLO STRINGS от Spitfire Audio

Време за четене на статията: 1 мин.

ALTERNATIVE SOLO STRINGS

Spitfire Audio ни представиха новата оркестрална библиотека за KONTAKT с име ALTERNATIVE SOLO STRINGS. Разработчиците споделят, че това е алтернативен подход към библиотеката им със солиращи инструменти Spitfire Solo Strings. Освен различна гледна точка, библиотеката ни носи персоналност и разграничимост. Музикантите, които са свирили при подготовката на библиотеката, са едни от най-търсените и прогресиращи музиканти в Лондон, а именно – Marry Scully – Bass, Warren Zielinski – Violin, Joel Hunter – Viola, Chris Worsey – Cello.

А ето и няколко технически харакетеристики на библиотеката:

  • 53 146 общ брой семпли
  • 44.5 GB некомпресирани .wav файла
  • 29.6 GB след инсталация
  • Нужна версия KONTAKT 5.6.8 и нагоре
  • Работи и с KONTAKT PLAYER

Още за библиотеката

Състой се главно от четири инструмента – контрабас, виолончело, виола и цигулка. Артикулациите са  – къси ноти, дълги ноти, пицикато, сул тасто, сул понтичело, спикато, тремоло, флажолети, и още. Всичко е подредено в стилен и характерен за Spitfire интерфейс. Звуците са записани в студиото на Spitfire, което прави библиотеката много добре съвместима с London Contemporary Orchestra Strings. Звукозаписната техника отново е най-висок клас, а наличните микрофонни постановки са общо 6. Близки микрофони, прекривени близки микрофони, близки лентови микрофони, близка стерео двойка, стерео двойка в залата и далечен микрофон в залата.

Интерфейс

Интерфейсът е изчистен и неангажиращ. Основният екран е разделен на три секции – Mic Mix микрофонен миксер, Articulation Switcher за избор на артикулация и Expressive Controllers за контрол на експресивността на изсвирването.

Заключение

Библиотеката е много силна добавка към който и да е солиращ щрайх. Уникалността и емоцията, с която са изсвирени семплите, могат да разкрасят и раздвижат дори най-обикновената солова партия. ALTERNATIVE SOLO STRINGS е достъпна на цена от €199 в онлайн магазина на Spitfire Audio.

В това видео може да видите и чуете повече за ALTERNATIVE SOLO STRINGS:

А в този плейлист може да чуете неща, които са изсвирени с ALTERNATIVE SOLO STRINGS: