Игри директно в DAW от Klevgrand

Време за четене на статията: 2 мин.

Няма как да скрия, че бях доста изненадан от плъгините, за които ще пиша в следващите редове. Става въпрос за мини игри, които вървят под формата на аудио плъгини във Вашия любим DAW. Разработката е на Klevgrand, а игрите са общо три на брой. Също така са напълно безплатни! Ето какво да правите, ако сте подготвили сесията и всичко, а клиента закъснява. В следващите редове ще надникнем в тези три мини-игри.

Kletris

Започваме с първата от тях – Kletris. Странно име, но явно е нещо между средно между тетрис и Klevgrand. Играта е точно такава – Tetris. Местите блокчетата със стрелките, със space поставяте. По мое време, най-достъпните дигитални handheld игри бяха предимно Тетрис. Колко ли време съм прекарал с тях… Направо не ми се мисли!

FFT Fight

Fast Fourier Transform бой? Играта наподобява леко скопен Galaxian. Трябва да се пазите от падащите “чертички” като може да се местите наляво, надясно, нагоре и надолу. Колкото по-дълго време издържите, толкова повече точки ще имате. Simple as that.

FlappyMix

Това е третата и последната игра от пакета. Както се досещате, името има много общо с casual гейминг сензацията отпреди няколко години – Flappy Bird. Тази игра(плъгин) е предвидена за Stereo Output-a на DAW-a и чрез натискане на левия бутон на мишката поддържате височина на топчето, което трябва да минава напред, въпреки разнородните ридове и препятсвия. Всъщност, отгоре са пиковите нива на микса, а отдолу са RMS нивата. (Една тайна – много лесно може да чийтвате чрез смазващ лимитър).

DAW Games

Klevgrand със сигурност внасят доза хумор и няма как да скрием, че докато подготвяхме този материал, екипът ни се забавлява доста. Само PacMan липсва. Супер хит щеше да е ако бяха направили и един Snake! Ако и вие смятате така, може да заформим петиция до Klevgrand и евентуално да видим тези класики наяве в нашия DAW.

Разработчик Klevgrand
Тип Плъгин
Подтип Игра!
Формат AU/AAX/VST/VSTi
Платформи Win и Mac OS
Цена Безплатно
Тип лицензиране N/A
Линк към онлайн магазина Линк