Elektron представи Digitone Keys

Време за четене на статията: 1 мин.

Докато много хора се чудят кой ще е следвашият продукт на шведската компания, то такъв вече е факт – Elektron представят Digitone Keys, който така приятно напомня на Monomachine SFX6, но тук основата лежи на Digitone.

С какво се различава?

Определено клавиатурата вдъхва нов живот на Digitone, като в тази си форма инструментът идва с много повече заредени присети. Клавишите са чувствителни към скоростта на натискане и имат възможността за hold, която позволява “задържане“ за всяка една от 4-те писти поотделно. Налице са и 8 енкодера, които правят управлението на звука много по-достъпно. Поглеждайки в задната част на Digitone Keys, непременно прави впечатление многобройните изходи, а това е съществена разлика с предшественика – всяка писта има стерео изходи, както и стерео вход за аудио сигнал и състейн педал.

Нестандартните размери

Digitone Keys определено не е нещо ново – вече сме виждали тази идея и при Monomachine SFX6. За повечето обаче, които не са използвали подобно офермление на клавишите и бутоните, може и да им трябва повече време, за да свикнат, особено ако са придобили навика да променят параметри, разположени над клавиатурата, а не встрани от нея. Въпреки нестандартните си размери, Elektron определено са успели да направят един напълно нов и вдъхновяващ експресивен инструмент в солидно метално шаси.

Ето и видео демострация на Digitone Keys: