HalfTime от Cableguys

Време за четене на статията: 2 мин.

HalfTime от Cableguys е единственият плъгин, който е 100% отдаден на забавянето на аудио. Използван от Armin van Buuren, David Guetta, BT, The Chemical Brothers и още, HalfTime е незаменимо оръжие в арсенала на всеки, който се занимвава с модерна музикална продукция. Представлява иновативно плъгин решение за time stretching без да се налага офлайн процесиране. HalfTime трансформира аудиото и го превръща в по-тъмна, забавена и атмосферична версия на себе си. Подобен похват и ефект е изключително използван в трап и EDM музиката. В следващите редове хвърляме един поглед към HalfTime.

Интерфейс и функция

Интерфейсът на HalfTime е фокусирън върху големия бутон за включване и изключване работата на ефекта, чрез който можем в реално време да превключваме за да преценим как точно въздейства HalfTime, както и да автоматизираме проекта и аранжимента, с което да включваме ефекта само на определени места. С малко на брой контроли, всичко е изкарано в един единствен преден панел с настройки и няма шанс да се загубите при настройване. С Mix потенциометъра смесваме процесиран и суров сигнал по наш вкус. Налице са и два филтъра – LPF и HPF, с които изключваме честотни области от забавящия ефект на HalfTime.

В зависимост от материала, който искаме да обработим и дали той е по-скоро перкусивен или мелодичен, можем да настройм реакцията към трансиентите с контролата Sustain (Sust.). С режима Mode избираме с колко да “забавим” времето – 1.5, 2 или 4 пъти. Освен всичко са добавени и опции за по-плавни преходи Fade In и Fade Out.

Употребата на HalfTime е по-лесна от лесна. Просто го сложете и всичко залепва. HalfTime работи с луупове, виртуални инструменти и дори с възпроизвеждане на живо в близко до реалното време. Във видеото по-долу ще чуете звукови примери в различни жанрове и настройки на HalfTime. Ако сте зарибени, може да го опитате сами за себе си. Демо версията е напълно функционална и без никакви ограничения във времето или просвирването. Единстеното е, че може да го слагате само по веднъж на даден проект.

 

Разработчик Cableguys
Тип Ефект Процесор
Подтип Stretching
Формат Plug-in
Платформи Win и Mac OS
Цена $12
Тип лицензиране онлайн
Trial версия Да, тук.
Линк към онлайн магазина Линк