Нова компания за плъгини на хоризонта – United Plugins

Време за четене на статията: 2 мин.

Директна емисия новини от Прага, Чехия. С надслов “Ние вярваме в музиката” новосъздадената компания United Plugins обединява независими производители на софтуер и плъгини около идеята за взаимопомощ в името на качеството. FireSonic, Melda Production, Sound Device Digital и JMG Music застават рамо до рамо в това ново начинание. Компаниите започват с по един пилотен продукт, който ще разгледаме в тази статия.

Royal Compressor от Sound Device Digital

Royal Compressor е моделиран и базиран на три разлчини устройства от един модел vintage vari-mu компресор. Както е видно от графичния му интерфейс, наистина е vintage!

Интерфейсът му е само с 5 контроли – Input Gain, селектор на модела Model, настройка на отпускането(release) Recovery, Autogain за автоматична компенсация на редуцирането на gain-a, Saturation за контрол над оцветяването и Output Attenuator за крайното ниво.

Компресорът звучи много характерно, а настройките му за отпускане са в много голям диапазон и можем да го ползваме за доста функции. Вижте някой звукови примери върху барабани и вокали в следващото видео.

Разработчик SoundDevice Digital / United Plugins
Тип Ефект
Подтип Компресор
Формат AU/VST/AAX
Платформи Win и Mac OS
Цена €77 €129
Тип лицензиране код
Линк към онлайн магазина Линк

FireCobra от FireSonic

FireSonic FireCobra

FireCobra е вторият плъгин на United Plugins. FireCobra се води enhancer или подсилвач, за тези които искат да пазим езика от чуждици. Работи за всякакъв вид сигнал и ако мога да го опиша с едно изречение, той е комбинация от компресор и сатуратор с до 8 пъти оувърсемплинг и симулация на аналогово поведение. Най-важният му параметър е Intensify, който определя тежестта на ефекта и предвидливо от FireSonic са поставили Dry / Wet врътка за паралелно процесиране. На вашето внимание едно видео, в което демонстрираме работата на кобрата върху вокали и бас.

Разработчик FireSonic / United Plugins
Тип Ефект
Подтип Enhancer
Формат AU/VST/AAX
Платформи Win и Mac OS
Цена €77 €129
Тип лицензиране код
Линк към онлайн магазина Линк

Hyperspace от JMG Sound

Hyperspace от JMG Sound е третият и последен плъгин, които ще разгледаме в статията. Разработката е на Ghost producer-a с бекграунд в саунд дизайна Jasson Gibbins. Hyperspace, както подсказва името е ревербератор (по-конкретно алгоритмичен), който освен да наподобява реални и винтидж ревербератори, може да създава безброй причудливи звучности.

Като интерфейс Hyperspace е шарен и на пръв поглед малко детски, но е с много функции. Главното му управление е от двата X/Y пад-а, а всичко друго въртиш, докато те изкефи. В следващото видео ще ви го покажа върху цял дръм сет.

Разработчик JMG Sound / United Plugins
Тип Ефект
Подтип Reverb
Формат AU/VST/AAX
Платформи Win и Mac OS
Цена €77 €129
Тип лицензиране код
Линк към онлайн магазина Линк

Ако някой от плъгините(или всички) ви е харесал, може да пробвате безплатната демо версия директно от сайта в таблицата и ще се радваме да споделите мнения и впечатления!