Новостите в Neutron 3 Advanced

Време за четене на статията: 2 мин.

Скоро iZotope пуснаха новата трета версия на Neutron. Тя донесе със себе си много новости и преработени функции. В следващите редове ще разгледаме някои от тях и ще чуем звуковите примери, които подготвихме.

Подобрения в производителността

Освен новите модули и графичните промени, в Neutron 3 е заложено и подобрение в производителността. Истина е, че предходната версия се оказа натварваща за процесора, но iZotope затвърдиха позицията си като компания, която се вслушва в мненията на клиентите си и направиха нужното. Neutron 3 зарежда до 3 пъти по-бързо и използва доста по-малко ресурси от предходната версия. Тази промяна решава трудностите при проекти с много канали и премахва нуждата от баунсване на процесирани тракове.

Нека преминем към новите нещица в Neutron 3!

Sculptor

 

Може би най-важната новост в Neutron 3 е новият модул Sculptor. По естеството си той е spectral shaping инструмент. Така нашумелият в последно време spectral shaping представлява нещо като multiband компресия, но вместо да разделяме сигнала на 4 честотни ленти, той се разделя на на до 32, всяка от които е със собствени настройки. Динамичните манипулации на Sculptor имат за цел да изваят спектралната крива на сигнала до най-добрата и възможност, спрямо избрания инструмент. Всичко това става без никакви прекривявания на сигнала.

Контролите на Sculptor-a са 5 на брой – Amount от 0 до 100%. Tone настройка за тембрална характеристика на сигнала. Speed е макро бутон за времевите настройки на компресорите, Solo ви позволява да чуете смао процесирания  от Sculptor сигнал, a от Target Curve Menu-то се избира какъв е типа track, който обработваме(на картинката е бас). Подобно на Spectral Shaper-a в Ozone, може да избирате с LPF и HPF къде точно да работи.

Ето едно кратко видео:

Mix Assistant

Отново много силна добавка към новата версия. Микс асистента работи с т.нар. Inter Plug-in Communication – IPC. Чрез тази функция, всеки канал, на който има поставен Neutron 3 или Relay плъгин, участва Mix Assitant-a. Чрез него, алгоритъмът на Neutron 3 слуша входните аудио сигнали и дава предложение за нивата им по предварително зададени фокусирани тракове – тракове, които се предполага, че са водещи(например вокал). По този начин можем много бързо да нагласим стартови нива на даден микс, за да не започваме от нулата.

В следващото видео ще ви покажа Neutron 3 Mixer Assistant-a в действие.

Neutron-a е наличен в три версии – Elements, Standard и Advanced, а iZotope предлагат crossgrade, ако притежавате някоя версия на Neutron.

Налична е и безплатна тестова версия, с която може да пробвате работата на Neutron и да прецените дали пасва на работния ви процес.

Разработчик iZotope
Тип Плъгин
Подтип Набор от ефекти/Миксинг
Формат AU/AAX/VST
Платформи Win и Mac OS
Цена $399
Демо период Да, тук.
Тип лицензиране iLok
Линк към онлайн магазина Линк