Front DAW на United Plugins

Време за четене на статията: 2 мин.

Front DAW превръща дигиталния миксер във вашия DAW в аналогова конзола

Компания за плъгини United Plugins пусна нов продукт на пазара. Амбициозните разработчици добавят сатуратора Front DAW към продуктовия си каталог. Както се подразбира от името му, целта му е да седи в началото на веригата от ефекти в нашия DAW, за да наподоби оцветяването при аналоговите смесителни конзоли. United Plugins, заедно с продуцента Greg Brimson разработват този плъгин за да “съживят” дигиталната прецеизност(и студенина) на DAW-овете.

Какво да очакваме от Front DAW

Всеки трак звучи уникално и това е благодарение на технологията Variable Analogue Random Modeling или VARM, която променя поведението на всяка инстанция на плъгина в много малки граници, за да се наподоби поведението на аналогова апаратура. Друго интересно около Front DAW са трите типа симулации, които предлага. Те са обозначени BR/US/GE – три типа аналогови симулации. BR идва от British и се характеризира с мазно и дебело звучене, присъщо на британските конзоли. US – легендарните puchy американски звуци. GE – Германия, където очакваме кадифени, винтидж, лампови оцветявания на сигнала. Контролата за интензивността на оцветяването е кръстена Mojo, което в превод означава магическо, т.е. от там идва магията.

Ако си задавате въпроса как бихте ползвали този плъгин в сесия със 100 и повече писти, не се притеснявайте. Front DAW е разработен с едно наум относно ползването на процесорни ресурси и е много лек! Лицензирането е улеснено и не изисква iLok или друг тип dongles. Графичният интерфейс е фотореалистичен и наподобява известният preamp на Neve.

За всеки желаещ да го пробва ще е наличен 15-дневен безплатен тестови период! Така че, вместо да четете, може да го чуете в действие! Ако пък не сте сигурни дали искате да го тествате, чуйте следващото видео, в което го пробвахме върху drum loop.

Разработчик United Plugins
Тип Плъгин
Подтип Сатуратор
Формат AU/AAX/VST
Платформи Win и Mac OS
Цена €49
Демо период Да, тук.
Тип лицензиране Онлайн
Линк към онлайн магазина Линк