iZotope и Native Instruments обединяват сили в името на развитието

Време за четене на статията: 3 мин.

iZotope и Native Instruments обединяват сили

Безпрецедентно съглашение на топ брандове отваря нови възможности за музиканти, продуценти и инженери

Днес iZotope, експертите в интелигентните аудио технологии и Native Instrument – водещият производител на продукти за създаване на музика споделиха че обединяват сили за да формират нова технологична група, подкрепена от Francisco Partners и EMH Partners. Двете компании споделят възгледите си за креативния опит и създават безпрецедентно съглашение, което е в полза на потребителите и ще определи бъдещето на инструментите за създаване на музика и аудио продукция.

Със своята индивидуалност,  двете компании за момента ще продължат да работят независимо и да помагат на потребители по своя уникален начин. Не се планират структурни промени в управлението им. Изпълнителният директор на iZotope Mark Ethier и  изпълнителният директор на Native Instruments Constantin Koehncke ще работят рамо до рамо в новосформирания алианс като президенти на групата.

Целта на това съюзяване е да се представи по-добро обслужване на креативната общност, да се засили споделянето на знания и технологии и да се подсили продуктовата гама. Не е изключено и подобрение в съвместимостта на продуктите на двете компании едни с други.

Какво споделят CEO-тата?

Както казва Mark Ethier от iZotope, “Нашата мисия е да вдъхновяваме и даваме път на креативитета. Заедно ще се стремим да направим всичко по-лесно за инженерите, продуцентите и музикантите, като им помагаме да постигнат целите си. Заедно ще счупим бариери, които са стояли на пътя за постигането на тази цел от десетилетия. С интелигентните инструменти на iZotope и иновативните продукти на Native Instrument нямам търпение да чуя какво ще направят артистите.”

Constantin Koehncke от NI споделя. “Все повече и повече хора навлизат в света на създаването на музика и търсят лесен и достъпен начин да изградят фундамента на това си пътуване. Обединението с iZotope ще ни премести една идея по близо до това да осъществим мисията си да дадем креативна сила на продусърите от всякакви нива – от любители до професионалисти, както и да добавим още инструменти и ефекти, общност за развитие и споделяне на знания. Нямам търпение да видя до какво ще доведе това обединение.”

“През нашата лична страст към музиката, ние считаме Native Instruments и iZotope за носещи греди в креативната аудио индустрия. След като се запознахме с двете компании и екипите им, ние сме убедени, че те ще трансформират и разширят цялата индустрия, работейки заедно.” заключи Matt Spetzler, Co-head за Европа и партньор в Francisco Partners. Mario Razzini от Francisco Partners добавя, “Нашата роля е да сме първенците в тяхната споделена мисия като предоставим бизнес стратегическа подкрепа и ресурсите за техния успех. Нямам търпение да видя как двете компании ще допринесат за продуцентите, инженерите и музикантите.”

За iZotope:

Основана през 2001, iZotope създава софтуер, плъгини, хардуер и мобилни апликации, които гарантират безкомпромисно аудио качество, машинно самообучение и невероятно интуитивни за употреба интерфейси. Тяхна интелигентна аудио технология позволява на музиканти, продуценти и инженери да се фокусират над изкуството, а не толкова технолгоията. Последната година iZotope регистира 72% повече употреба и 82% повече клиенти. Иновациите като Ozone за мастеринг, RX за аудио реставрация и платформата за запис Spire са индустриален стандарт за хората работещи в музикалния, телевизионния и филмовия бранш. iZotope са носители на две Primetime Engineering Emmy награди и Scientific and Engineering Award от Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Тук може да достъпите всички материали, които сме подготвили за iZotope: https://e-music.bg/tag/izotope/ 

За Native Instruments:

За повече от 20 години Native Instruments са сърцето на музикалната иновация. Те основаха обнщности, бутната технологични прегради и отвориха хоризонтите за професионалисти и аматьори. От основаването си в Берлин през 1996, Native Instruments са една от водещите и най-влиятелни компании производители на хардуер и софтуер с над 1.5 милиона активни потребители всеки месец – от наградени и утвърдени такива, до начинаещи. Водени от своята мисия да направят създаването на музика по-достъпно, Native Instrument цели да предостави невероятно потребителско изживяване за музикантите.