Нови продукти от Zoom

Време за четене на статията: 1 мин.

Zoom Q8n-4K

Zoom представя нов продукт за стрийминг на живо – моделът Q8n-4K, който позволява запис на 4К видео и висококачествено аудио като идеално решение за музиканти и тези, занимаващи се с подкаст.

Рекордерът тежи само 367 грама заедно с батерията. Снабден е с микрофонна капсула от типа X/Y и два XLR входа, така че да могат да се записват до четири писти едновременно. В допълнение, Q8n-4K е съвместим със сменяемите микрофонни капсули на Zoom, включително новите XAH-8 и VRH-8.

Рекордерът позволява записи на видео с разделителна способност до 4K и 30 кадъра в секунда. Той предлага широкоъгълен обектив F2.8/150º, опции за зрително поле (FOV) и настройка на яркостта. Налице са и предварително зададени сцени за вътрешно, външно, нощно и концертно осветление.

Рекордерът може да работи с акумулаторна литиево-йонна батерия или захранване чрез USB. Записите се съхраняват на miniSD карта с капацитет до 512 GB.

Zoom F3

Zoom ще представят и нов полеви 32-битов рекордер с изключително компактни размери и тежащ по-малко от 250 грама. F3 ще е снабден с два балансирани XLR входа, както и линеен изход и изход за слушалки. Налице ще е и висококачествен микрофонен предусилвател с ниско ниво на шума, както и директен запис на microSDHC/microSDXC (до 1 TB) карти памет. F3 ще може да се използва и като USB аудио интерфейс; ще предлага и захранване от 2 броя батерии тип AA над 8 часа автономна работа.

За сега информацията е оповестена единствено в японската страница на производителя, но се очаква по-късно тя да бъде качена и в международните.