Moog Model 10 се завръща

Време за четене на статията: 1 мин.

Легендарният модуларен синтезатор Модел 10, разработен от Боб Мууг и първоначално пуснат на пазара през далечната 1971 г., официално влиза отново в производство във фабриката на компанията в Ашвил, Северна Каролина. Това се очакваше след кратък производствен цикъл още през 2019 г., когато от Мууг решиха да съживят Модел 10 и да го представят на изцяло ново поколение ентусиасти и музиканти.

Съвременният Модел 10 ще е пълно копие на първия модел компактен модуларен синтезатор, създаден от самия д-р Боб Mууг преди повече от 50 години и ще следва внимателно оригинала дори и в ръчно направените спойки и традиционни методи за окабеляване, използвани през 70-те години.

Ще има и подобрения – захранването вече ще поддържа по-широк диапазон от напрежения с превключвател на задния панел, а именно 100V, 120V, 220V и 240V. За потребители извън САЩ това ще позволява захранване без нуждата от допълнителен трансформатор. Също така на задния панел ще открием възможност за заземяване, както и подобрена версия на бутона за включване и изключване. Ще са налице и подобрени методи за калиброване.

Модел 10  вече се предлага през оторизирани дилърства по целия свят на нескромната цена от около $12,000. Повече информация тук.