ShaperBox 3 от Cableguys

Време за четене на статията: 2 мин.

 

 

ShaperBox 3

ShaperBox 3 е най-новата версия на един най-използваните в електронната музика (и не само) плъгини за креативна модулация. Трета версия съдържа много новости и функционалности. Вижте какво е новото в следващите редове.

ShaperBox 3 е набор от 9 модула (мултибанд ефекта), всеки от които оцветява по различен начин звука ви и/или добавя допълнително движение чрез модулация. Тези модули са Volume, Time, Drive, Filter, Crush, Noise, Pan, Width и новият модул във версия 3-та – Liquid. Интересното е, че може да ги използвате в най-различни комбинации. С няколко кликвания и “рисуване” на форма в плъгина получавате нечувани текстури и модулации.

С помощта на ShaperBox превръщате скучното звучене в привличащо ухото звуково преживяване, създавате кукички дори от най-обикновените звуци или пък преобразявате бийта до неузнаваемост. Това е плъгин за безкрайно вдъхновение!

Какво ново?

Новостите са много, но тук ще опишем най-важните. Audio Triggering е опция, с която рестартираме LFO-то при всеки нов трансиент. Това ни позволяват да “обвържем” модулацията с конкретната партия, която свири тракът и да направим неповторими движения. Много важна новост е опцията за външен сайдчейн входен сигнал. Представете си дъкинг на баса в VolumeShaper, обаче какво ако кикът не е 4х4? Е, вече това няма да е никакъв проблем. Лично за мен това е много важна новост и ще предефинира методиката, която използвам за бас дъкинг. Голям плюс е и визуализацията на входния сайдчейн сигнал, която прави работата с тази част на плъгина още по-лесна.

LiquidShaper е нов модул, който е нещо като комбинация от фейзър и фленджър. Чрез него може да постигнете нетрадиционни модулирани тембри от леко фазиране до пълно смачкване и разгъване на звука. Впечатление прави и новият браузър на пресети, който е много по-лесен за навигация и с доста повече критерии за търсене. Компресорът вече е отделен модул, който може да слагате където искате по веригата. И още много фунцкии като по-лесно едитване, повече опции за dry/wet микс и bypass. Общо взето само полезни и функционални добавки.

Какъвто и жанр музика да правите, ShaperBox 3 ще ви е полезен. Това е като едно заредено с вдъхновение куфарче с инструменти, което всеки трябва да има под ръка.

Други новости и подобрения

○ VolumeShaper: Вече има Lookahead функция за по-плавен side chain при MIDI / Audio входен сигнал

○ LiquidShaper: Positive/negative feedback режим за богати или пък кухи тембри

○ LiquidShaper: 4, 8, 12 или 16 степени на фазиране за още по-богати тембри

○ CrushShaper: Dynamic Treble настройка за компенсиране на ненужна острота при кривене

○ TimeShaper: Time offset визуализация за по-лесна ориентация

○ Нов дизайн на интерфейса с по-големи полета

ShaperBox 3 в действие

Вижте и чуйте повече в следващото видео:

Разработчик Cableguys
Тип Плъгин
Подтип Модулация
Формат AU/VST/AAX
Платформи Win и Mac OS
Цена $99
Демо период Да, тук.
Тип лицензиране Online код
Линк към онлайн магазина Линк