Nembrini Audio Bass Driver

Време за четене на статията: 2 мин.

По-рано този месец от Nembrini Audio представиха новия плъгин Bass Driver базиран на легендарния SansAmp Bass Driver D.I. Nembrini Audio Bass Driver е 3-band overdrive и amp симулатор. Въпреки че е базиран на споменатия D.I. от Tech 21, плъгинът е много повече от оригиналното устройство. Вижте повече в следващите редове.

 

Nembrini Audio Bass Driver

От повече от 10 години оригиналното устройство има репутация на незаменим инструмент в ръцете на басистите. Уникалният опростен дизайн и възможности симулират автентични звуци от винтидж, модерни и слап тонове, до необуздани дисторжъни и всичко по средата.

Nembrini Audio Bass Driver разширява възможностите като предоставя още повече опции, позволявайки ни да изваем бас тона със съвременни текстури и баланс и всичко това в плъгин наличен за Win, MacOS и iOS.

 

 

Основните функции на Bass Driver включват трилентов дисторжън/оувърдрайв, два параметрични еквалайзера, 9-бандов графичн еквалайзер с пропорционално Q, 4 избрани бас китарни симулации на кабинети, 4 микрофонни симулации с позиция и дистанция, паралелен D.I. канал преди/след усилвателя с EQ и компресия. Bass Enhancer сегментът е вдъхновен от едно от най-известните устройства за подсилване на ниските честоти – Little Labs VOG. А Noise Gate-a предотвратява ошумяването при екстремен gain.

Голям плюс е и опцията за зареждане на до два собствени импулс риспонса, което прави Bass Driver още по-гъвкав. Интерфейсът е модулен с отделни табове за всичко. Предният панел включва най-важните настройки, но ако искате да задълбаете по-навътре, може да го направите през Cabinets – Impulse Loader панела, където ща намерите подробни настройки. Симулираните микрофони са MD421, U47, RE20 и D12. Кабинетите са най-известните от Hartke и Ampeg.

 

 

Накратко това не е поредната амп симулация. Това е цялостно решение за бас тембър с много възможности и лесно постигане на резултати!

 

Чуйте и вижте Bass Driver в действие тук

В следващото кратко видео може видите повече за Bass Driver:

 

А в тази плейлиста може да чуете различни стилове, в които Bass Driver се вписва идеално.

 

Разработчик Nembrini Audio
Тип Amp симулация
Подтип Bass Guitar Amp Sim
Формат VST2, VST3, AAX, AU
Платформи Win, Mac OS и iOS
Цена $137
Тип лицензиране iLok
Линк към онлайн магазина Линк

 

За Nembrini Audio

Nembrini Audio се заражда от огромния опит на основателя Игор Нембрини, който има над 10 години опит в създаването на едни от най-добрите симулации на усилватели. Ненужно е да споменаваме, че прецизните симулации на компанията винаги започват от перфектна дигитална репрезентация на аналоговите компоненти, които в последствие са фино донастроени по слух. Компанията специализира в дигиталното пресъздаване с най-висока точност на всеки един от елементите, което води до постигане на музикален, доближаващ се до аналоговото и плътен тон дори в дигиталния свят. Компанията не само прави софтуер, а предоставя на музикантите инструменти, с които да постигнат модерно звучене с безкомпромисно качество и продукти, които работят и спомагат за креативността на музиканти, продуценти и миксинг инженери. nembriniaudio.com