Sofia Game Jam 2023!

Време за четене на статията: 3 мин.

Предстои поредното девето издание на Sofia Game Jam. Този път фестивалът ще се проведе в две части – хакатон през декември и конференция през пролетта на 2024 г. Както всяка година, тематиката и визията на SGJ е различна и има много изненади! Прочетете повече в статията.

На тазгодишното издание на хакатона ще има повече аудио! Освен това ще има засилено участие на ученици, които ще попаднат в една среда с професионалисти и ентусиасти. Те ще получат ценни познания и умения в разработването на видеоигри. Това позволява развиване не само на технически способности, като програмиране, анимация, но и на творчески елементи, като дизайн, визия и др. Участниците ще могат да се докоснат и да обменят опит с дългогодишни специалисти от гейм индустрията.

 

 

Sofia Game Jam 2023: Hackathon

115 учасници ще се разделят на отбори и ще създадат игра от нулата в рамките на 48 часа. Събитието ще се проведе между 1-ви и 3-ти декември в Barter Commuity Hub, а забавлението е гарантирано!

След традиционното инструкционно видео, което ще разкрие тазгодишната тема, отборите ще могат да се възползват и от менторски напътствия. Участие ще вземат висококвалифицирани професионалисти от част от партньорите на събитието – гейм студиата 11 Bit Studio, Creative Assembly Sofia и Kipi Interactive.

 

 

Повече гейм аудио!

Специално за това издание, SGJ партнира със Sound Ninja Music Academy за да подсигури повече аудио специалисти, които да правят звуци и музика за екипите разработчици на игри. Петима от бившите и настоящи курсисти в Sound Ninja ще се влеят в екипите на хакатона, като целта им ще е да изготвят подобаваща музика и звуци за всяка игра!

Освен това, специално подбран екип от ментори ще помага на всички екипи, които желаят да добавят звук в игрите си. На място ще има цялата нужна апаратура за запис на глас или музика и за създаването на звукови ефекти.

Целта е да се подхрани общността на хората занимаващи се със звук във видеоигрите, защото гейм аудиото е една от най-интересните сфери в създаването на музика! А у нас се знае малко за тази пътека на кариерно развитие…

За да се надъхат още повече участниците в хакатона, партньорите ни от UJAM са предоставили няколко лиценза за техни продукти. Това са Symphonic Elements Bundle и Usynth PIXEL, с които ще бъдат наградени игрите с най-добър звук! Вижте малко повече за Usynth PIXEL в това видео:

 

Защо звука в игрите е важен?

Наред с цялата кампания покрай хакатона върви и една интересна серия от публикации. В поредицата постове Sound & Music in video games от SGJ питат редица професионалисти в сферата защо смятат, че музиката в игрите е важна.

 

 

Учудвам се как все още има хора, за които първото нещо, когато пуснат някоя нова игра е да спрат звука… Това е необяснимо за мен. Както ще видите, някои от отговорилите на въпроса споделят, че за тях музиката е повече от 50% от изживяването по време на игра! Вие как мислите? Повече отговори може да прочетете в социалните профили на Sofia Game Jam.

 

БИЛЕТИТЕ СА ИЗКУПЕНИ

Към момента на излизане на статията билетите за хакатона са разпродадени… Ако искате да участвате, не остава нищо друго, освен да следите Sofia Game Jam за следващото събитие…

Междувременно може да изиграете игрите от предишниte издания тук #Made@SGJ

 

 

Sofia Game Jam 2023: Hackathon не би бил реализиран без подкрепата на главните спонсори Creative Assembly Sofia, SEGA, Amusnet и поддържащите спонсори Kipi Interactive, Chaos, Ozone, както и партньорите от Sound Ninja Music Academy, Croteam, Абордаж и Monster.

 

За допълнителна информация и връзка със Sofia Game Jam:

Филип Търпов – тел. 0883361206  philip.tarpov@gmail.com

FB: facebook.com/SofiaGameJam
Instagram: sofiagamejam
Web: www.sofiagamejam.com
Mail: team@sofiagamejam.com