Ламповият vintage дисторжън Redoptor от D16

Време за четене на статията: 1 мин.

Redoptor от D16 Group Audio Software е дисторжън ефект с лампова симулация. Звукът му е мек, топъл, а на моменти стига и до агресивен. Освен дисторжън секцията, Redoptor разполага с EQ и PreAmp секции, които допълнителнио извайват желаната звучност. Еквалайзерът е четири лентов и е напълно параметричен. В диаграмата отдолу може да видите пътя на сигналния поток в Redoptor.

Интерфейс

Елементите и контролите, разположени в рафичният интерфейс следват последователността от диаграмата на сигналния поток. Вляво са настройките на предусилвателя, където имаме Gain, Low Cut и High Cut(който може да бъде изключен). По-голям интерес представляват настройките на лампата – Tube Control. Tube BIAS контролира амплитудата на нечетните хармоници, които се появяват в следствие на дистортирането на сигнала. Tone потенциометъра регулира тембралната плътност на процесирания сигнал. Brightness е контролата, която смекчава преминаването от меко лампово претоварване към тежко диодно клипиране.

Еквалайзерът е напълно параметричен, с четири честотни ленти разделени на BASS, MID, TREBLE и PRESENCE. В мастър секцията имам Dry/Wet регулатор, главен Output Volume потенциометър и нивоизмерител.

Redoptor идва зареден с много присети, които са прилежно подредени в различни категори – Keys, Acid Lines, E-Drums, Guitars, Misc. Освен за инструменти, Redoptor може да се ползва и за мастър бъсове, а в допълнителните настройки има опция за повишаване качеството на работа на плъгина за сметка на по-голямо натоварване на процесора. Всички параметри могат да бъдат назначени към MIDI контролер и всяка конфигурация може да бъде запаметена като файл.

Redoptor

Един от най-достъпните дисторжъни, които са налчни на пазара в момента. Съотношението цена-качество-функционалност го прави наистина уникален. Дори да имате много дисторжъни, ви съветвам да изпробвате демо версията за да се уверите сами.

Видео демонстрация

Финално

Разработчик D16 Group Audio Software
Тип Плъгин
Подтип Дисторжън
Формат AU/VST
Платформи Win и Mac OS
Цена €39
Демо период Да, тук.
Тип лицензиране Онлайн акаунт/Активационен файл
Линк към онлайн магазина Линк

И наистина за финал, малко аудио дема!