Spitfire Audio Studio Strings Professional

Време за четене на статията: 2 мин.

Spitfire Studio Strings Professional е първото издание от новата поредица на Spitfire Audio със по-сухи студийно записани библиотеки инструменти. Генералната идея на тази поредица е да се подготвят семпли, които са с много високо качество, но едновременно с това да са без преобладаващата реверберация на залата, в която са записани, за да се отвори възможност допълнително да поставяме любимите си ревърб ефекти.

Spitfire Studio Strings Professional накратко

  • Над 218 700 семпъла.
  • Изисква 210 GB дисково пространство.
  • Съвместима с Kontakt 5.6.8 и нагоре.
  • Звуковите източници са записани от 6 позиции.
  • 16.12.12.12.4 разпределение на оркестъра.
  • Над 232 артикулации.

Това, с което Spitfire Studio Woodwinds Professional се отличава от другите духови библиотеки на компанията, е че при Studio Woodwinds Professional сме освободени от записаната характерна реверберация и можем да добавяме съвсем спокойно любимите си ефекти и ревербератори.

Съдържание на библиотеката и техническа информация

Включените инструменти са както се подразбира цигулка, виола, чело и контрабас. Разпределението им е на 1-ви цигулки, 2-ри цигулки, виоли, чели и басове. Конфигурацията може да е двоен състав (16.12.12.12.4) или стандартен (8.6.6.6.4).

Наличните артикулации са легато, спикато, пицикато, тремоло, фалутандо, сул тасто, сул понтичело, трилери (от г.2 до кварта!), маркато. Общо взето, артикулациите са всички възможни!

Микрофонните постановки, с които е записана библиотеката са общо 6: две постановки от близо, две Decca Tree постановки, Ambient и Outriggers постановки. Микрофоните са от най-висок клас – Neumann, Schoeps и Sennheiser.

Финално

Колкото и библиотеки щрайх да имате, Spitfire Studio Strings Professional няма да ви е излишна. Според мен това е една от библиотеките, която си струва всеки да има.

В следващото видео, Пол Томсън ще ни демонстрира наяве Spitfire Studio Strings Professional:

 

Разработчик Spitfire Audio
Тип Инструмент
Подтип Библиотека за струнни инструменти
Формат Kontakt
Платформи Win и Mac OS
Цена €499
Тип лицензиране онлайн
Демо период За момента, не
Линк към онлайн магазина Линк

Библиотеката е част от пакета Spitfire Studio Orchestra Professional.