Какво беше представено на NAMM 2019

Време за четене на статията: 1 мин.

Arturia MicroFreak – това е нов, лесно преносим хибриден синтезатор. Разработен в сътрудничество с Mutable Instruments той разполага с мощен многорежимен дигитален осцилатор, базиран на еврорак-модула им Plaits заедно с аналогов филтъра, вдъхновен от Oberheim SEM, обвиващи криви, модулационна матрица, секвенсър, както и плоски клавиши, чувствителни на допир. Акцентът тук е върху различните видове осцилатори, които дават възможността за създаването на широка гама от звуци, а това не се предлага в един класически аналогов синтезатор. Ценово MicroFreak опеределено ще предизвика интереса на много музиканти. Кратка демострация можете да видите тук.

Moog представи Sirin – разочорование за едни и радост за други! Новият Sirin е актуализирана версия на излезлия през 2012 Moog Minitaur. Освен новият си облик, осцилаторите на модела позволяват да се просвирват много по-високи ноти в сравнение с предшественика си от 2012 година. Със закупуването му потребителите получават и безплатна софтуерна версия на Sirin (както самостоятелна, така и като VST). Пълен преглед на това какво може новият Sirin и сравнението му с Minitaur можете да намерите в това видео.

Flame, производител на модуларни системи, показаха прототип на настолен синтезатор/секвенсър, наречен Mäander. Звукогенерирането става посредством 4-гласов полифоничен вълново-табличен синтезатор. Той има унисон режими и контролни функции като color и glide заедно с двойни нискочестотни осцилатори (до около 20 Hz) и Attack/Decay/Sustain/Release обвиващи криви. Но това, което веднага прави впечатление, е секцията с 12-те слайдъра. Това са изцяло аналогови филтри, които могат да бъдат комбинирани. Има и секвенсър. Тук се дава ясна представа за възможностите на Mäander, а повече информация за него можете да откриете на официалната страница на Flame.

Помните ли Sonicware ELZ-1 , за който ви бяхме споменали преди малко повече от година. Е, той също бе видян на NAMM, а в това видео можете да видите детайлите и до къде е стигнало развитието му.