Audio Finder е за всеки, занимаващ се с аудио продукция

Време за четене на статията: 2 мин.

Оцененo много високo от Macworld, Computer Music Magazine и Electronic Musician Magazine, приложението Audio Finder е липсващата връзка между аудио файловете ви и бразузърът на директории Finder. В един туит BT споделя “Не знам как съм живял без Audio Finder до сега…”. Richard Devine, The Glitch Mob и още много доказали се артисти използват Audio Finder за да организират и подредят библиотеките си със звуци, записи и луупове.

Кой проблем решава Audio Finder?

За да разберем полезността на Audio Finder, първо трябва да знаем кои проблеми ще ни реши той. Браузърът за файлови директории по подразбиране за Mac е Finder. Той е доказал се през годините, но по никакъв начин не е оптимизиран за работа с аудио файлове… Аудио информацията, която може да достъпите от нормалния Finder е най-много каква е продължителността и какъв е sample и bit rate-а на файла. Не е налична визуализация на вълновата форма, брой канали, темпо (в случай, че аудио файлът е loop) или тоналност (в случай, че аудиофайлът е мелодичен). Нямаме възможност да зареждаме аудио ефекти върху просвирването на файла, а за да каталогизираме абсолютно всички файлове в компютъра ще ни отнеме месеци, ако не и години.

Audio Finder

Audio Finder е приложение за каталогизиране и управление на директории от аудио файлове. Файловете са организирани без деструктивна намеса върху тях. Добавени са възможности за отметки, история, фаворити, навигация. Налични са инструменти за ресемплиране, отрязване, луупване, фейдване, промяна на гейна и още. Поддържаните аудио формати са Apple Loops, CAF, AIFF, AIFC, SDII, BWF, WAV, REX, RX2, MP3, ACC, M4A, SYX, MID, FLAC и OGG Vorbis. Общо взето, Audio Finder може да прави всичко, което някога ще ни е нужно. Можем да зареждаме AU плъгини, през които да процесираме в реално време прослушваните файлове. Да си създаваме плейлисти или поддиректории с любими файлове за улеснен достъп. Да анализираме редица файлове и да ги подреждаме по етикет и ключови думи.

Интерфейсът е супер добре подреден, а визуализацията на аудио файловете е нещо, което ми липсваше изключително много при работата с обикновения Finder. За да разберете всичките възможности, с който Audio Finder може да ви е полезен, трябва да го пробвате за себе си.

А вие имате ли си система за организирането на аудио файлове?

Разработчик Iced Audio
Тип Организатор на директории
Формат Самостоятелно приложение
Платформи Mac OS
Цена $69,95
Тип лицензиране онлайн
Линк към онлайн магазина Линк