UJAM Virtual Bassist SLAP

Време за четене на статията: 3 мин.

UJAM Virtual Bassist SLAP

Преди броени дни на пазара се появи поредното издание от Virtual Bassist серията на UJAM. Този път централно място заема slap bass-a. UJAM Virtual Bassist SLAP запълва една голяма празнина във виртуалните инструменти, а именно изкусно направени и реалистично звучащи, напълно MIDI програмируеми slap басове. В следващите редове ще ви представим UJAM SLAP по-подробно.

*Ако не знаете какво е slap bass, това е техника на свирене на бас китара с пръсти, при която струните се удрят или дърпат агресивно, което води до ясно изразен перкусивен и “шляпащ” звук. Ако не сте чували подобно нещо, проверете Flea или Davie504. Или ако сте чували интро темата от сериал Seinfeld…

Slap the bass!

UJAM Virtual Bassist SLAP е модерно представяне на острия, пробивен и рок звук на slap баса. Представете си да имате на разположение бас китара с винаги нови и добре настроени струни, специално подбрани ампове и кабинети и всичко това докоснато от професионални басисти с едната цел да ви даде възможност и свобода да композирате и записвате slap бас линии във всякакви условия. Ето това е UJAM Virtual Bassist SLAP в едно изречение.

Какво включва UJAM Virtual Bassist SLAP:

  • 350 индивидуални фрази
  • 30 стила на slap
  • Над 7 музикални стила – Pop, Rock, Metal, Funk и още
  • MIDI drag’n’drop за директна употреба във всеки DAW
  • Над 100 пресета за звучност и 30 режима на допълнителен ефект – Finisher
  • Свободно оразмеряем интерфейс
  • Освен slap, инструментът може да свири и по обикновен начин

Инструментът работи много интуитивно. Както другите неща на UJAM, в горните октави се задава тон или акорд, а с долните се сменят keyswitches на определени фрази. Разбира се за пълен реализъм има и попълвания, спирки, демпвания и ако се заиграем, можем да създадем наистина изкусна бас линия. Нагледно представените контроли за звук и характер, drive, fuzz и още допълнения дават безброй комбинации. И разбира се, SLAP може да се ползва и в режим на обикновен виртуален инструмент. С един клик Player функцията се сменя на Instrument и SLAP вече свири каквото ви му зададете с MIDI клавиатурата.

За кого е предназначен този инструмент?

Както казват от UJAM, ако имате времето, ресурсите, търпението, достъп до качествено звукозаписно студио и невероятен професионален басист, направете всичко за да запишете с него! При всички други случай, UJAM Virtual Bassist SLAP е за вас. Без значение дали сте професионалист или аматьор, дали свирите на бас или не и дали работите по идеите си сами или с друг. UJAM SLAP може да бъде както и очертание на идеите ви, така и финализирана финална версия на бас партията ви. Зад него не се крие някакъв секретен AI алгоритъм или магическа технология, а всичко е плод на много часове работа на програмистите от UJAM с професионални басисти. Инструментът е направен от музиканти за музиканти.

Всичко звучи супер, но дали е за вас? Проверете като изтеглите 30-дневния безплатен тестови период (линк в таблицата долу).

Финално

Ето тук може да чуете някои демо тракове направени с UJAM SLAP:

Разработчик UJAM
Тип Plug-in
Подтип Instrument
Формат AU/AAX/VST
Платформи Win и Mac OS
Цена $89 $129
Тип лицензиране online
Демо период Да, тук. 30 дни.
Линк към онлайн магазина Линк