Бързо рефериране на тракове с Magic AB

Време за четене на статията: 2 мин.

Колко често ви се е случвало да сравнявате микса си с този на някой друг? А може би сравнявате мастър или тракове в процес на продуциране? Дразни ли ви постоянното превключване между браузър и DAW? Sample Magic решават проблема със софтуерното решение наречено Magic AB. Чрез него имаме възможност за много бързо превключване между работната ни сесия и до 9 други източници само с един клик!

Magic AB v.2

Употребата на Magic AB е супер улеснена. Той е под формата на plug-in, който можем да заредим в любимия ни DAW. В интуитивния интерфейс зареждаме до 9 различни аудио трака, които можем да превключваме супер бързо с цел сравнение на ниво, еквализация, микс, стерео панорамиране на елементите и какво ли още не.

Софтуер за улеснение

За да е по-улеснено възпроизвеждането на отделни секции от заредените песни, можем да поставяме до 4 маркера и по този начин бързо да пускаме припеви, куплети, бриджове и т.н. Освен маркер, можем да означаваме и регион, който да се повтаря. В Magic AB v.2 са добавени и допълнителни функции като синхронизация на просвирващата глава (playhead) с тази на проекта.

Два големи нивоизмерителя показват крайното ниво. Mini AB бутона променя изгледа на Magic AB така че да заема по-малко място на екрана. Доста от параметрите могат да бъдат назначени и към MIDI контролери. Ако пък сме създали комбинация от често използвани референтни песни, с няколко клика можем да запаметим присет, който се извиква също толкова лесно.

Заключение

Magic AB v.2 е софтуерно решение от типа quality of life. Доста хора биха казали: “Мога и без него” и това най-вероятно ще е така, но все пак Magic AB дава възможност за едно улеснение при реферирането на тракове. Ако трябва да съм честен, за Magic AB чух преди доста време от Marc Mozart, но тогава не съзрях полезността му и го подминах… Сега смело мога да кажа, че е една от най-бързите опции за едновременно рефериране и сравнение на голям брой тракове.

Разработчик Sample Magic
Тип Софтуер
Подтип Плъгин за допълнително мониториране и референции
Формат AU/AAX/VST
Платформи Win и Mac OS
Цена €39.80
Тип лицензиране активационен код
Линк към онлайн магазина Линк